Cor Spruijt

Scheveningen – Rijnsburgse Boys 0-2 (0-0) VERSLAG

Degelijke overwinning op zonnige zaterdag

Op sportpark Houtrust behaalde Rijnsburgse Boys een prima overwinning op Scheveningen. In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op maar was Scheveningen iets gevaarlijker voor de goal. In de tweede helft was Rijnsburgse Boys veel sterker dan de mannen van trainer John Blok en creëerde het veel kansen om te scoren. Door de 0-2 overwinning staat Rijnsburg wat steviger op de vijfde plaats en zijn er, met nog vier competitiewedstrijden te gaan, zelfs nog mogelijkheden om een paar plaatsen te stijgen.

Om half drie precies betraden de teams het veld. Buiten het complex brak een oorverdovend vuurwerk los. Heel even dachten de aanwezige supporters dat het misschien Rijnsburgers waren die hun team wilden aanmoedigen maar niets bleek minder waar. Bij de buren werd in de derde klasse B de wedstrijd Duindorp – Monster gespeeld. De wedstrijd die in 2-2 eindigde werd druk bezocht.

Rustig begin
Op Houtrust begonnen Scheveningen en Rijnsburgse Boys rustig aan de wedstrijd. In het eerste kwartier konden we een schot op doel noteren. Scheveninger Michael de Niet vond echter doelman Wesley Zonneveld op zijn pad. De eerste gevaarlijke aanval van Rijnsburgse Boys zagen de supporters na ongeveer 20 minuten. Delano Asante wist Dani van der Moot te vinden die zijn schot gekeerd zag worden door doelman Sven van der Maaten. Na 25 minuten onderbrak scheidsrechter Rozendal de wedstrijd voor een drink pauze. De trainers maakten van deze onderbreking gebruik om de teams nog wat aanwijzingen te geven. Direct na deze extra pauze werd de eerste corner van de wedstrijd genomen. De Scheveningse corner zorgde echter voor geen enkel gevaar. Voor de Uien was er in de eerste helft nog een kleine kans op een doelpunt. Een aanval via Delano, Dani en Jeroen eindigde met een schot naast de goal. In de laatste minuut van de eerste helft raakt Dennis van der Plas aan zijn hoofd geblesseerd na een kopduel met Lex Immers. Scheidrechter Rozendal vond het een mooi moment om voor de rust te fluiten: 0-0.

Goede start
Met Jeffrey Jongeneelen in de ploeg voor Delano Asante begon Rijnsburg aan de tweede helft. Furhgill Zeldenrust ging van de rechter naar de linkerflank en Jeffrey pakte de plek op rechts. Dennis van der Plas kon met een mooie tulband om gelukkig verder spelen. Rijnsburg begon goed aan de tweede helft. Bij bijna iedere aanval was het trio Zeldenrust, Jongeneelen en Van der Moot betrokken. Scheveningen kreeg het lastig en het was wachten op de eerste Rijnsburgse goal. Na goed doorzetten van Jeroen Spruijt kreeg Jeffrey de eerste kans. Zijn schot ging net over. De volgende kans was voor Dani in de 52e minuut. Jeroen stuurde Jeffrey diep die Dani kon aanspelen. Ook dit schot leverde geen doelpunt op. Doelman Van der Maaten lag in de weg. Rijnsburgse Boys bleef via de zijkanten gevaarlijk en Scheveningen kwam er met moeite uit.

Redding
In de 57e minuut werd Scheveningen gevaarlijk. Gelukkig stond doelman Zonneveld op de juiste plaats om een doelpunt te voorkomen. De spelhervatting leverde een doelpunt aan de andere kant op. Met een heerlijk hakje wist Furhgill op links Dani te bereiken. Zijn voorzet werd bij de tweede paal prachtig ingekopt door Jeffrey: 0-1. Een terechte voorsprong gezien het spelbeeld van de tweede helft. Een sterke fase van Rijnsburgse Boys brak aan. Kansen waren er voor Jeffrey, Jeroen en Furhgill. Scheveningen kreeg via De Niet een kleine kans maar zijn schot ging hoog over.

Wissels
Beide teams wisselden volop. Scheveningen in de hoop de gelijkmaker te kunnen scoren en Rijnsburgse Boys om de voorsprong te vergroten. De 0-2 verscheen ook inderdaad op het scorebord. Een afstandsschot van Marc Magan werd geblokt waarna ook het schot van Jeffrey werd tegen gehouden. Furhgill was de derde speler die op het doel mocht schieten en via de keeper verdween de bal in de goal: 0-2.

Kansen
Met nog een kleine 10 minuten op de klok kwam de voorsprong van Rijnsburgse Boys niet meer in gevaar. Er kwam meer ruimte en ook kwamen er kansen om de score nog wat te laten oplopen. Een goal van Dani werd wegens buitenspel afgekeurd en een schot van Jeffrey ging net naast. Na precies 90 minuten vond de scheidsrechter het genoeg en werd een mooie overwinning op het terras door de spelers met een ‘eiwitshake’ gevierd.

Degelijke overwinning
Na de wedstrijd sprak Jeroen Spruijt van een degelijke overwinning op een zonnige zaterdag. “In de eerste helft kregen we een goede kans. Helaas lukte het niet om die om te zetten in een doelpunt. In de tweede helft waren we duidelijk beter en is de overwinning niet meer dan terecht. Het team draait momenteel geweldig en ook de invallers geven mooie nieuwe energie. We kijken echt uit naar de laatste vier wedstrijden. Als we goede resultaten behalen kunnen we nog wat klimmen op de ranglijst. Dat zou natuurlijk mooi zijn. Eindelijk een heel seizoen voetballen en dan hoog eindigen zou voor de spelers, staf, supporters en voor de hele club geweldig zijn. Volgende week tegen Kozakken Boys gaan we weer voor een mooi resultaat.”

Scheveningen – Rijnsburgse Boys 0-2 (0-0)

Scheidsrechter: de heer J. Rozendal