Cor Spruijt

Scheveningen – Rijnsburgse Boys 0-2 (0-0) – VERSLAG

Drie punten gaan mee naar Rijnsburg

Op het keiharde kunstgras van Scheveningen hielden de Uien drie punten aan de 24e competitiewedstrijd van dit seizoen over. De eerste helft was van beide kanten vooral voorzichtig. Doelman Wesley Zonneveld zorgde ervoor dat de teams met een 0-0 stand gingen rusten. In de tweede helft scoorden de buitenspelers Furhgill Zeldenrust en Delano Asante waardoor de drie punten mee gingen naar Rijnsburg.

Met de wetenschap dat Scheveningen de zes gespeelde competitiewedstrijden van 2024 had verloren, begon Rijnsburgse Boys op het mooie tijdstip van 14.30 uur aan de wedstrijd op Houtrust. Scheveningen probeerde door hoog druk te zetten het Rijnsburgse Boys lastig te maken. Na een kwartier was het gedaan met het hoog druk zetten en was er vooral veel strijd op het middenveld.

Geen doelpunt
Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van Scheveningen. Een schot van Mitchell de Vlugt was een opwarmer voor Wesley Zonneveld. Scheveningen werd in de eerste helft vooral gevaarlijk door slordig spel van Rijnsburgse Boys. Dennis van der Plas verspeelde in de tiende minuut eenvoudig de bal en Scheveningen leek op voorsprong te komen. Het was ook weer Van der Plas die de bal van de doellijn haalde. Nog twee keer was Scheveningen gevaarlijk. Met twee scherpe voorzetten zocht het spits Michael de Niet. De twee kansen ontstonden naar weer slordig opbouwen. Toch wist Scheveningen niet te scoren.

Doellijn
De eerste kans voor Rijnsburgse Boys kwam op naam van Jeroen Spruijt. In de 17e minuut zorgde hij ervoor dat doelman Sven van der Maaten gestrekt naar de hoek moest. Niet veel later haalde Van der Maaten twee keer een bal van de doellijn. Rob Zandbergen, die na een corner op rechts was beland, gaf prima voor. Bram Ros leek de bal achter Van der Maaten te koppen maar met een uiterste inspanning wist hij de bal op de doellijn te redden. Ook Furhgill Zeldenrust kreeg de rebound niet in het doel. Rijnsburgse Boys werd sterker en kreeg ook kansen. Dani zag zijn bal net naast het doel verdwijnen toen Van der Maaten de voorzet van Daan Walraven mistte en de voorzet van Roderick Gielisse ging aan alles en iedereen voorbij. Ook Scheveningen kreeg nog een behoorlijke mogelijkheid. Keeper Zonneveld stopte het harde schot van Gautam Kalpoe. Met een 0-0 stand zochten de teams de kleedkamer op.

Voorsprong
In de tweede helft kwam Rijnsburgse Boys snel op voorsprong. De Scheveningse doelman schoot de bal in de voeten van Delano Asante die Jeroen aanspeelde. Met een heerlijke pass zette hij Furhgill vrij voor de keeper. Met een eenvoudige schuiver wist Furhgill de keeper te passeren: 0-1. Na een uur spelen kwam Rijnsburg steeds beter in de wedstrijd. Delano maakte gebruik van zijn snelheid en werd voor de dug-out van Rijnsburg tegen de grond gewerkt. Scheidsrechter Gansner gaf hiervoor de gele kaart aan Scheveninger Kalpoe. Trainer Hein Leliveld, die voor de dug-out stond, vond het geen probleem om Delano overeind te helpen zodat we weer met 11 tegen 11 verder konden.

H e e r l i j k e goal
Rijnsburgse Boys kreeg meer kansen en Dani haalde met links prima uit. Ook nu stond de Scheveningse doelman in de weg. Toch kwam Rijnsburgse Boys op 0-2. Een heerlijk schot van Delano verdween via de paal in de verre hoek achter Van der Maaten. Rijnsburgse Boys zat op rozen. In de eerste helft kreeg Scheveningen nog wat kansen maar in de tweede helft was het vooral Rijnsburgse Boys dat voor het gevaar zorgde. De score had zelfs nog wel wat op kunnen lopen. Furhgill kreeg nog twee prima mogelijkheden maar vond twee keer de doelman op zijn pad. Wesley moest nog een keer in actie komen op een schot van Ian van Baalen maar daar bleef het dan ook bij. Dankzij de 2-0 overwinning kunnen de Uien weer naar boven kijken. Het linkerrijtje komt voorzichtig in zicht.

Scheveningen – Rijnsburgse Boys 0-2 (0-0)

Scheidsrechter: Dhr. R.J.A. Gansner

Toeschouwers: 675

Gele kaarten Scheveningen: Gautam Kalpoe en Mitchell de Vlugt
Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Dani van der Moot en Henk Jan den Haan

Scoreverloop:
56′ 0-1 Furhgill Zeldenrust
63′ 0-2 Delano Asante

Opstelling Scheveningen: Sven van der Maaten, Ruben Koorndijk, Mitchell de Vlugt (87′ Taygeorni Elvilia), Jaimy Brute (62′ Ian van Baalen), Jordy Strooker, Michael de Niet, Jari de Jong, Gautam Kalpoe (75′ Barry Rog), Hüseyin Dogan, Tommie Beugelsdijk en Lex Immers.
Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Daan Walraven (90′ André Morgan), Bram Ros, Dennis van der Plas, Rob Zandbergen, Nino Klaver, Roderick Gielisse (82′ Lesley Bakker), Jeroen Spruijt (73′ Steff van Rooijen), Delano Asante (90′ Mitchi Huijsman), Dani van der Moot (73′ Ilias Kariouh) en Furhgill