outhands

Scheidsrechters gevonden – Scheidsrechters gezocht!

Op vrijdagavond 9 mei was het dan zover; de cursisten mochten zich, na zich 9 vrijdagavonden in het zweet te hebben gewerkt, hun fel begeerde KNVB-certificaat uit laten reiken. Hiermee was vooral de scheidsrechterscommissie van Rijnsburgse Boys zéér verheugd, want ook dit seizoen is het elke week een ‘strijd’ om aan alle elftallen een scheidsrechter toe te kennen!

Daarom heeft de scheidsrechterscommissie van Rijnsburgse Boys (onder leiding van Louis Lasander) dan ook besloten om dit seizoen te starten met een cursus en dit heeft succes gehad; 9 scheidsrechters zijn geslaagd voor hun ‘examen’ en mogen zich nu club-scheidsrechter noemen en 2 personen (waaronder Arie van Delft van RBB) gaan vanaf komend seizoen zelfs voor de KNVB fluiten! Scheidsrechterscursus

Maar……. er zijn er nog lang niet genoeg, dus daarom ook nogmaals een oproep aan iedereen die zich zou willen inzetten voor Rijnsburgse Boys en zich op zaterdag een paar uurtjes beschikbaar zou willen stellen voor de vereniging én voor alle elftallen van Rijnsburgse Boys. Meldt je daarom vandaag nog aan bij Louis Lasander (06-20701468), want iedereen heeft daar profijt van! Ook komend seizoen zal er weer een cursus gegeven worden, dus hou daarom de website in de gaten!

Terug naar vrijdagavond: het was een zéér geslaagde avond (mogelijk gemaakt door 5senses, waarvoor langs deze weg nogmaals hartelijk dank) doordat én de KNVB én Rijnsburgse Boys er werk van hadden gemaakt. Rijnsburgse Boys door het beschikbaar stellen van het sponsorhome en de KNVB door het laten uitreiken van de certificaten door niemand minder dan Nicky Siebert (professioneel assistent scheidsrechter). Met boeiende anekdote’s, over wat hij tot nu toe had meegemaakt op de voetbalvelden, wist hij het publiek regelmatig aan het lachen te krijgen en met voor alle geslaagden een persoonlijke toespraak overhandigde hij de KNVB-badge ‘met trots’!

Na het overhandigen vertelde Louis Lasander nog dat, namens Rijnsburgse Boys en Huig den Hollander, vanaf komend seizoen alle scheidsrechters in hetzelfde tenue lopen; dus ook uniformiteit bij de scheidsrechters en dat is een club als Rijnsburgse Boys waard!

Tot slot nogmaals een verzoek voor een ieder die zich ook maar een beetje geroepen voelt de scheidsrechterscommissie te helpen; meldt je aan bij Louis en iedereen is u nu al dankbaar. Leeftijdsgebonden is het niet, maar een goed verstaander weet dat men wel een beetje verstand van het spelletje moet hebben. Want een wedstrijd zonder scheidsrechter, is als op het strand liggen zonder zon……….