outhands

SC Genemuiden – Rijnsburgse Boys in de pers

 “Ware gezicht Rijnsburg pas na rust”, het is de meest aansprekende kop die deze week in de media op te tekenen viel en komt op naam van het Leidsch Dagblad. Eerder speelden FC Lisse en Noordwijk tegen SC Genemuiden en volgens de krant waren beide trainers toen niet onder de indruk van de kwaliteiten van de lijstaanvoerder. “Vandaag hadden we een goede ploeg tegen over ons” verhaalt Kevin Winter. De krant vat de wedstrijd als volgt samen: “In de eerste topper van dit nog prille voetbalseizoen toonden SC Genemuiden en Rijnsburgse Boys ieder een helft hun potentie maar ook 45 minuten hun tekortkomingen.” Daar valt verder weinig aan toe te voegen.

Ook op de wedsite van tegenstander SC Genemuiden een meer dan lezenswaardig verhaal inclusief een aantal fraaie foto’s. Vele Genemuidenaren zouden vooraf getekend hebben voor een 1-1 uitslag en achteraf hun handen daarvoor dichtgeknepen hebben. Maar halverwege lag het anders. “Het was 8 minuten voor tijd toen er plots wel de bruikbare bal voor Lanjouw was. Aangespeeld in de rechterhoek speelde hij zich vrij voor de trekbal. De bal ging voorbij aan Lip maar kwam voor de voeten van de vrij inkomende Anne van der Kolk. De middenvelder nam de bal mee en probeerde met de buitenkant van de voet doelman Van Nieuwkoop te verschalken. De doelman bleek, ondanks een gebrek aan werk in de 2e helft, zijn scherpte niet kwijt te zijn. Zijn reactie hield Genemuiden af van teveel van het goede af.” Het verhaal van Genemuiden-kant over de tweede helft in een notedop.

In Genemuiden Actueel stelt Niek Oosterlee dat weinig ploegen hier punten zullen pakken. Verder de nodige aandacht voor doelman Flier die overigens niet in actie hoefde te komen toen Jaap Molenaar door een grensrechter werd teruggevlagd. “Molenaar is zo snel, dat die man dat niet kon volgen dus absoluut geen buitenspel”. Dezelfde doelman Flier komt overigens ook bij TV Oost aan het woord – en in beeld. Voetbal op Zaterdag heeft deze keer ook een volledig artikel voor de verre uitwedstrijd van de Rijnsburgers in petto. “Sportclub Genemuiden realistisch als altijd” valt er boven het artikel te lezen. Alhoewel in eerste instantie door een Overijsselse bril bezien wordt halverwege de pagina van een ode op Lanjouw overgestapt op de Rijnsburgse mogelijkheden. “Wel een beetje goed maar niet helemaal gek” noemt de site Niek Oosterlee doelend op de tactische aanpassingen aan het begin van de tweede helft.