Ruime zege op Heerjansdam

Rijnsburgse Boys was op een plaats gewijzigd ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Vitesse Delft. Net als Raymond Kolder en Nick Schnater was ook Jaap-Jan Zandbergen nog geblesseerd en speelde Peter Freke als rechtshalf. Het was zijn broer Bart die na 7 minuten de score opende. Een door Heerjansdam uitverdedigde bal kwam voor zijn voeten, waarna hij van zo’n 20 meter verwoestend uithaalde. Het nog licht aangeraakte schot verdween onhoudbaar achter doelman Kornel Kramer. Nadat Joren van der Linden namens Heerjansdam naast schoot, ging Peter Freke aan de rechterkant van het veld op avontuur. Hij passeerde twee tegenstanders en werd vervolgens gehaakt in het strafschopgebied. De toegewezen penalty benutte hij zelf: 2-0. Net als vorige week tegen Vitesse Delft hadden de Boys dus al snel een marge van twee doelpunten te pakken. In tegenstelling tot Vitesse Delft kwam Heerjansdam, dat met topscorer Ondira Valentijn en Erik de Kruik twee belangrijke spelers miste, daarna niet meer in de wedstrijd.

Vreugde bij Bart Freke wanneer zijn ‘kanonskogel’ in de
netten van keeper Kornel Kramer verdwijnt (foto Hans Heemskerk)

De thuisploeg bouwde iets meer zekerheid in, maar kreeg nog altijd de beste kansen. Zo ging Frank Zinhagel, na een steekbal van Bart Freke, alleen richting Kramer. De uitkomende doelman had geluk dat de lob van Zinhagel op de lat belandde en ook Joost Kuhlmann in de rebound geen doel trof. Uit de corner van Peter Freke die volgde, kopte Erwin van der Lugt op doel, maar de verdediger zag zijn inzet van de lijn worden gehaald. Tien minuten voor de rust werd het alsnog 3-0. Gootjes verlengde de bal met het hoofd naar Peter Freke, die zijn voorzet bij de tweede paal beheerst afgerond zag worden door Gootjes. Een minuut later was er een grote kans op weer een treffer toen Kuhlmann en Gootjes samen op doelman Kramer afgingen. De breedtepass van Kuhlmann op Gootjes was echter te hard waardoor de kans verloren ging. Vlak voor rust kreeg Heerjansdam de mogelijkheid om iets terug te doen. Melvin Boer stoomde op richting Tim Orlowski, maar speelde de bal te ver voor zich uit zodat de Rijnsburg-goalie kon ingrijpen.

Martijn Gootjes heeft de 3-0 gescoord en bedankt Frank Zinhagel
voor zijn overstapje. (foto Hans Heemskerk)

Met een ruime voorsprong op zak deed Rijnsburgse Boys het in de tweede helft iets rustiger aan. Heerjansdam kwam meer aan voetballen toe, maar was niet in staat om de Rijnsburgse defensie te verontrusten. De hardwerkende middenvelder Lesley van Waas plaatste nog wel een mooi schot die door Orlowski over werd getikt. Rijnsburgse Boys scoorde het laatste doelpunt in de persoon van Gootjes, die daarmee alweer zijn negende doelpunt uit de laatste vier competitiewedstrijden aantekende. Een schot van Danny van der Vijver werd door Kramer losgelaten, waarna Gootjes precies op de goede plek stond om de rebound te verzilveren. Vlak voor tijd kregen Gootjes en Kuhlmann de laatste kansen, maar die werden gekeerd door Kramer.

Rijnsburgse Boys – Heerjansdam: 4-0 (3-0)
7. Bart Freke 1-0, 11. Peter Freke (pen.), 36. Gootjes 3-0, 70. Gootjes 4-0.

Gele kaart: Divkovic (Heerjansdam)

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski; Groot, Bart Freke, Van der Lugt, Simons; Peter Freke (78. Blakborn), Ascension (78. Van Breukelen), Van der Vijver; Kuhlmann, Gootjes, Zinhagel (63. Biekman).

Opstelling Heerjansdam: Kramer; Salazar, Divkovic, Lock (70. Van der Ent), Koppelaar; Boer, Van Waas, Pereira, Van der Linden; Groenenboom (46. Roos), Richard.