Ruime oefenwinst voor RBB

Hoeveel waarde trainer Ted Verdonkschot aan de ruime 4-1 overwinning moet hechten, is de vraag. Zijn ploeg kon in de eerste helft niet scoren, terwijl er toch vijf uitgelezen mogelijkheden werden gecreëerd.

Droog staan
Vooral spits Martijn Gootjes zal zich na afloop vertwijfeld hebben afgevraagd waarom hij droog bleef staan. Drie mooie kansen waren niet aan de ex-Ter Leede-speler besteed. Een redding van de Puttense doelman, de lat en een poging net naast waren het resultaat. Bartjan Onderwaater zag op slag van rust dat een inzet van hem op de doellijn onschadelijk werd gemaakt. Joes Blakborn schoot in de beginfase rakelings naast.

Wie niet scoort, krijgt het deksel op zijn neus. Het is een oude voetbalwet die zaterdag weer opgeld deed. Uit de enige kans voor rust, drie minuten voor de thee, scoorde SDC Putten wel. Geknoei achterin werd door aanvaller Jeroen van den Berg afgestraft.

Invallers
Na de thee bleek bijna het hele Puttense elftal te zijn gewisseld. Of dat de reden was dat Rijnsburg toen wel scoorde, is de vraag. Feit is dat bijna alle Rijnsburgse goals ook door invallers werden gemaakt. De gelijkmaker, tien minuten na de hervatting, kwam van de voet van Tesso de Munck. Op dat moment was ook Joost Kuhlmann al een keer gevaarlijk geweest.

Vervolgens peerde invaller Danny van der Vijver de 2-1 achter keeper Jaap de Feijter met een werkelijk formidabel afstandsschot, dat via de binnenkant van de paal binnenvloog. Twee minuten later schoot Kuhlmann de 3-1 binnen, waarna de derde invaller, Bart Freke de 4-1 liet aantekenen. Danny van der Vijver raakte nog een keer de bovenkant van de lat.

Reflexen
Behalve voor De Munck, Van der Vijver en Bart Freke was er ook een opvallende rol van invaller-doelman Tim Orlowski. De van Stormvogels/Telstar gekomen keeper toonde twee fantastische reflexen en voorkwam zo twee zekere goals. Verdediger Dennis Groot kwam zijn doelman een kwartier voor tijd te hulp; hij redde op de doellijn na een van de schaarse uitvallen van SDC Putten.

De oefenperiode van Rijnsburgse Boys nadert zijn einde. Aanstaande zaterdag speelt geelzwart thuis tegen zondaghoofdklasser TONEGIDO, aanvang 16.00 uur. Een week later, op 3 september wacht het eerste competitieduel: uit tegen Kloetinge.