Bram van Egmond

Rondje langs de velden; Rijnsburgse Boys MD2

Rijnsburgse Boys MD2

Trainer !!! Rechtsbuiten, moet ik dan rechts in het hoekje van het veld staan.
Buitenspel !!! wat is dat?
Mag je een achterbal uit je handen schieten?
Dit zijn enige vragen van de meiden uit de MD2.
Afgelopen zaterdag speelden zij hun eerste officiële wedstrijd op groot veld voor de beker tegen SJC/Noordwijk combinatie.
Iedereen was op tijd aanwezig voor de wedstrijd, want het is toch spannend zo een wedstrijd op groot veld. We begonnen de wedstrijd een beetje sloom en onwennig tegen SJC/Noordwijk, wat resulteerde na 10 minuten met een doelpunt tegen. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen we beter in ons spel, wat resulteerde in een paar mooie combinaties. Helaas konden we niet voorkomen dat de tegenstander nog drie keer scoorde. We gingen rusten met een stand van 0 – 4.

Na een peptalk in de rust en enige tips van de trainer gingen we van start met de 2e helft. We begonnen goed na de rust, we toonden meer lef waardoor wij meer gingen aanvallen en combinaties lieten zien, wat hoop geeft voor de rest van het seizoen. Doelpunten vielen er niet meer en uitgeput en moe van zo een eerste wedstrijd op groot veld gingen de meiden douchen.
Maandag en Woensdag trainen de meiden weer en gaan ze leren hoe je moet voetballen op groot veld qua posities, waar moet ik staan, wat ga je doen in bepaalde gevallen en nog veel meer. En niet te vergeten het belangrijkste van het voetbal is plezier met elkaar te hebben.
Gr. Leon van Tilburg