Bram van Egmond

Rondje langs de velden; Veteranen 1

Rijnsburgse Boys VE1 het “Andere Eerste”
Deze week ‘in de picture’ de veteranen van Rijnsburgse Boys VE1. Beter bekend als “het andere Eerste”. Onder leiding van coach/grensrechter/scheidsrechter Willem Zwaan en assistent-coach/grensrechter Kees de Mooij. De catering wordt al jaren verzorgd door Gerard en André Heemskerk. Iedereen zal denken: dat is nogal wat met twee officials aan het roer, maar het is iedere week weer een puzzel om het juiste elftal neer te zetten. We beschikken over een selectie van 22 spelers te weten: Jan van der Burg, Gerrit van Delft, Wilfred van Delft, Wout van Egmond, Mark Farman, Harm van der Gugten, Martin den Haan, René den Haan, Peter Heemskerk, Erik van Iterson, Addy Jansen, Luuk Janssen, Wim Kuivenhoven, Cees van der Meij, Jan van der Meij, Albert van der Meij, Marco de Mooij, Jack Nagtegaal, Maarten Ouwehand, Peter de Rover, Wilco Vooijs en Herman Vahrmeijer. De ouderen binnen de vereniging zullen bij het lezen nog wel een aantal namen herkennen zoals Wim Kuivenhoven, het oudst spelend lid van de vereniging met zijn 62 jaar (januari 2015) en Martin den Haan. Helaas zijn beiden nu geblesseerd en dat merken we wel binnen het elftal; zij zijn een voorbeeld voor alle spelers in ons elftal en als zij meedoen speelt de rest ook beter. Dit elftal is een mix van spelers die al jaren bij Rijnsburgse Boys spelen, maar ook komen ze bij Oegstgeest en SJC vandaan. De oudste is 62 en de jongste 32 jaar.
Ook hebben we dit jaar afscheid genomen van Aad Ouwersloot die vond het (eindelijk) tijd om te stoppen omdat hij 70 jaar (!!) was geworden. We draaien ieder jaar mee in de top en bezetten vaak de tweede of derde plaats in de eindklassering. Het is al weer 4 jaar geleden dat we kampioen werden en we gaan het dit jaar weer proberen, maar de weg is nog lang. Op de foto’s is te zien dat we met reserveshirts spelen omdat de tegenstander ook gestreepte shirts aan had. Alleen Luuk Janssen liep in zijn trainingspak, omdat hij te dik was voor deze reserveshirts en daarom zijn trainingsjack aan moest. Omdat hij daarmee te veel op de scheidsrechter leek, moest deze een rood trainingsjack van de tegenstander aan om goed zichtbaar te zijn.
De beste kansen in de wedstrijd waren tot aan de rust voor Voorschoten ’97 VE1, maar het bleef het 0-0. Na de rust hadden we twee jonkies, omdat we vandaag maar 11 spelers van de 22 hadden en er weer twee geblesseerd uitvielen. Brian (1 van de jonkies) hielp ons aan een 2-0 voorsprong, maar doordat we achterin de nodige fouten maakten en de conditie parten ging spelen, moesten we gaan inzakken. Daardoor kon Voorschoten ’97 langszij komen en werd de eindstand 2-2. Als je het gehele spelbeeld bekijkt, is het gelijkspel het meest haalbare voor ons vandaag geweest.