outhands

Rondje langs de velden; Rijnsburgse Boys MC2

Jan Jungerius was deze week bij een wedstrijd van de MC2, een fotoserie kunt u hier bekijken.

Rijnsburgse Boys MC2 groeit met de week

Met een groot gedeelte van oude MD2 en 4 nieuwe meiden zijn de dames het seizoen ingegaan als de nieuwe Rijnsburgse Boys MC2. Met 2 nieuwe sponsors: Sandifort ID en Joflowers en de 2 trainers/leiders Jan Haasnoot en Martin Paauw is het team helemaal compleet.

Het seizoen begon niet al te goed, met enkele grote nederlagen, maar in de loop van de weken kwam er wel steeds meer verbetering in het team komen. Maar zolang de plezier erin zit en de meiden elke wedstrijd goed strijd leveren, komen de punten vanzelf wel.

  

Afgelopen zaterdag stond de kraker op het programma tussen Rijnsburgse Boys MC2 en Katwijk MC1. Beide teams staan nog op nul punten in de competitie en dus zijn er vandaag belangrijke punten te pakken. Om 13.45 floot Edward voor de eerste helft, de dames kwamen als snel op een 2-0 achterstand. Ze bleven na deze achterstand wel goed knokken, en verdedigend ging het steeds beter, Katwijk had enkele grote kansen, maar Joynina pakte enkele goede ballen uit het doel. Katwijk kwam halverwege de eerste helft op 3-0. Daarna was het Rijnsburgse Boys dat sterker werd, een aantal aanvallen over de rechterkant waren gevaarlijk, en dat resulteerde vlak voor rust in een mooie aanval en goal. Joan stuurde Yael de diepte in, die vervolgens een verdediger voorbij ging en de bal achter de keepster in het doel schoot. Ruststand 1-3.

In de tweede helft kreeg Katwijk na een gemene overtreding een vrije trap op een mooi positie vlak voor de zestien meter. De speelster van Rijnsburgse Boys kreeg een tijdstraf en Katwijk ronde de vrije trap vervolgens fraai af. Vervolgens werd na een kwartier de wedstrijd gestaakt, een meisje van Katwijk verdraaide haar knie en kwam niet goed terecht. Later bleek dat het wel meeviel, er was een stukje van haar botsplinter af, maar na een paar weekjes rust kan ze gewoon weer voetballen. De wedstrijd werd niet meer hervat en zo gingen de dames helaas met 4-1 onderuit. Volgende week kans op revanche, wederom op de Middelmors tegen vv Katwijk

Voor meer informatie over Rijnsburgse Boys MC2, of de sponsors Sandifort ID en Joflowers:

http://rbbmc2.webs.com/