outhands

Rondje langs de velden: Rijnsburgse Boys F3

Bekijk de fotoserie van Jan Jungerius…

In aanloop naar een nieuw voetbalseizoen is het altijd de vraag “in welk team komt mijn kind te spelen” Dan is daar uiteindelijk de indeling via de site bekend gemaakt en is het TOP team van de F3 een feit!

Even een voorstelrondje:
Justin Driebergen; Eric Moss; Dave van Starkenburg: op dit moment onze verdediging. En tja… soms zijn er jaren die voorbij gaan dat je “op zoek” bent naar een goede linksbenige voetballer. Wij hebben er 3 in de verdediging staan!!! Hoe bijzonder is dat.

Roel Wolthaus; Stijn van Dam; deze heren zorgen voor hulp bij het verdedigen en aanvallen. En hulp is ook soms gewoon de bal een flinke trap geven. En laat dat nou net Roel zijn specialiteit zijn. Maar nog belangrijker de juiste pass geven op het juiste moment naar voren à la Clasie…
en zo kom je steeds een stukje verder richting het doel van de tegenstander en hebben wij Rami en Kimi die klaar staan voor vertrek. 2 voetballers die een goed schot in de benen hebben en dat ook steeds beter laten zien op de juiste momenten…

Pieter Blom:  staat steevast klaar om de bal te ontvangen… hij weet de weg prima te vinden richting doel en komt zelfs de bal vaak genoeg zelf ophalen zodat hij een pass kan geven aan zijn medespeler die mee loopt…

Bewust gaan we de volgende speler als laatste benoemen… Want wij hebben dan toch echt de beste keeper!!! Jos is het seizoen gestart als speler en ook dat kan hij zeer verdienstelijk.. Schuilt er ook nog een goede keeper in hem. Een talentje!!! Hij is niet bang en gaat puur voor de bal… Het keepersvak is niet altijd even gemakkelijk en even leuk zoals iedereen wel weet. Maar Jos staat absoluut zijn mannetje!

Het team is heel divers qua voetbal want de een kan hard schieten de ander gebruikt goed zijn lichaam weer een ander kijkt goed om zich heen of weet een goede pass te geven… Er zijn een paar jongens die nog wel heel erg jong zijn en direct uit de Mini-F komen en dat is natuurlijk een hele omschakeling. Gelukkig willen ze er allemaal voor gaan en hoewel de laatste weken de wedstrijden moeizaam gingen blijven ze iedere week weer met vol enthousiasme het veld op stappen in de gesponsorde tenues van Stomerij Rijnsburg.

Een team is geen team zonder prima trainers. En ook die hebben wij dan weer. Jaap de Winter en Dirk-Jan vd Oever zijn iedere dinsdag en donderdag bezig om de  F3 een hoop bij te brengen… Maar vooral zorgen zij er voor dat er lekker getraind wordt en dat ze het allemaal prima naar hun zin hebben. Dát is toch vooral het aller- allerbelangrijkste van alles. PLEZIER!

De jongens worden iedere week weer gecoacht en begeleid door Roel Wolthaus en Rob  van Starkenburg. De jongens hebben dat nog nodig omdat het veld soms wel heel erg groot is en ze het liefst alles zelf willen belopen… komend voetbalseizoen zullen er veel “voetbal-kilometers” gemaakt worden en deze jongens zullen met sprongen vooruit gaan… Kom gewoon eens een keer kijken naar de F3 en zie de jongens genieten en groeien!

Vandaag stond er een thuiswedstrijd tegen Foreholte F3 op het programma. Ondanks het slechte weer en de vele regen ging de wedstrijd gewoon door. Het werd een spannende wedstrijd tussen 2 teams die zeer aan elkaar gewaagd waren. Het spel golfde heen en weer en zowel RBB als Foreholte kregen kansen om de score te openen. Halverwege de eerste helft kwam Foreholte met veel geluk op 1-0. Hierna kreeg RBB nog een paar kansen op de gelijkmaker, maar de bal wilde er niet in.

Het mooiste moment van de wedstrijd was halverwege de tweede helft toen Pieter de bal vanuit een moeilijke hoek prachtig in de kruising schoot: 1-1. Met veel inzet gingen we op zoek naar de winnende treffer, maar die viel helaas aan de andere kant. De wedstrijd eindigde in een 1-2 verlies.