outhands

Rondje langs de velden: Rijnsburgse Boys F15M

Het zijn mooie tijden voor Rijnsburgse Boys F15M. De meiden staan comfortabel aan kop, met een voorsprong van acht punten op nummer twee Foreholte F12, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld dan RBB. Die mooie positie werd afgelopen zaterdag verstevigd dankzij een 8-1 overwinning op SJC F4, de hoogste uitslag van het seizoen. Fotograaf Jan Jungerius, die een mooie fotoserie maakte, kwam dus op het juiste moment! U kunt zijn fotoserie hier bekijken.

Bloed, zweet en tranen
Toch zag het er in de eerste helft niet naar uit dat Rijnsburgse Boys (of zijn het Rijnsburgse Girls?) zo gemakkelijk zou winnen. De meiden kwamen vlot op 2-0 en hadden volop kans om verder uit te lopen, maar omdat SJC uit een van de spaarzame tegenaanvallen 2-1 scoorde, was het tot de rust een spannende wedstrijd.
Die 2-1 kwam tot stand met bloed, zweet en tranen. Spelverdeler Roos van Turnhout moest tijdelijk naar de kant na een harde tackle. Georgia Walters pinkte ook een traantje weg na een ongelukkige valpartij. Jinx van Egmond viel op haar stuitje. En invaller-doelman Melanie van Tilburg, die de afwezig Melanie van der Mark verving, ging even met een bloedneus naar de kant, nadat de bal via de paal en Melanie’s neus was teruggestuiterd in het veld… 

Orde op zaken
Maar na de limonadepauze, die langer duurde dan gebruikelijk omdat een van de SJC-spelers een grote boodschap moest doen, stelden de Rijnsburgse meiden snel orde op zaken. Binnen tien minuten liepen ze uit naar 3-1 en 4-1, mede door zwak keeperswerk van de boomlange keeper. Daarna lieten de Noordwijkers de koppies hangen. Geelzwart profiteerde.
In een tijdsbestek van vijf minuten verdubbelde Rijnsburg de score tot 8-1. En eigenlijk hadden het dubbele cijfers moeten worden, want de meiden misten ook nog vele kansen. Misschien kwam dat omdat de veel scorende Yasmijn Oskam momenteel met een enkelblessure noodgedwongen aan de kant moet blijven. Marylène Hogewoning werd de held van de middag met vier goals.

Paasveiling
Dankzij de winst verstevigde RBB F15M haar koppositie. Met dank aan de trainsters Leonie, Willemeike, Danique en invalster-trainer Kelly die de meiden twee keer per week aan een stevige training onderwerpen. Zij verzuimen nooit, waardoor de Rijnsburgse girls dit seizoen heel veel vooruitgang hebben geboekt. Maar de trainsters krijgen concurrentie: van hoofdtrainer Niek Oosterlee. Want tijdens de paasveiling heeft een van de ouders voor de meiden een training door de oefenmeester van RBB 1 gekocht. Maar grote vraag is of Niek de meiden nog wel iets kan bijbrengen…

Rijnsburgse Boys F15M – SJC F4  8-1 (2-1)
10. 1-0  Sita van der Meij
15. 2-0  Georgia Walters
17. 2-1  SJC
25. 3-1  Jinx van Egmond
27. 4-1  Marylène Hogewoning
35. 5-1  Marylène Hogewoning
37. 6-1  Jinx van Egmond
38. 7-1  Marylène Hogewoning
40. 8-1  Marylène Hogewoning

Rijnsburgse Boys F15M bestaat uit: Jinx van Egmond, Maud van Egmond, Romy van der Gugten, Gwen Harmsen, Marylène Hogewoning, Susanne Kroon, Melanie van der  Mark, Sita van der Meij, Yasmijn Oskam, Roos van Turnhout en Georgia Walters.
De F15M staat onder de bezielende leiding van Annemarie van Egmond en Laura van der Meij.