outhands

Rondje langs de velden: Rijnsburgse Boys E2

Jan Jungerius was weer aanwezig bij een wedstrijd van een jeugdteam. Deze keer Rijnsburgse Boys E8. U kunt de fotoserie van de wedstrijd hier bekijken.

Verslag:
Zaterdag mochten wij gaan oefenen tegen Foreholte E3. De laatste paar wedstrijden gingen niet zo goed en daarom was een oefenwedstrijd zeer nuttig.

Drie jongens (Sam, Jan en Kevin) gingen met de E1 mee, maar gelukkig konden goedspelende Ruben en Jay van de E3 met ons mee doen. We hadden afgesproken dat we altijd gingen proberen op te bouwen, en dat onze keeper Stijn alleen de bal naar voren ging schieten als hij echt niemand kon aanspelen. Met trots kunnen wij vermelden dat Stijn de eerste helft geen enkele keer de bal naar voren hoefde te schieten! Dit betekent dus dat we goed overspeelden en iedereen zich goed vrij liep. Onze verdedigers Thomas, Jay, Roy en Ruben speelden de bal goed naar de middenvelders/spitsen om vervolgens weer aan te sluiten op de helft van de tegenstander.

In de eerste helft hebben wij daarom ook hele goede aanvallen gezien en kwamen wij verdiend op 1-0. Uit een goede corner kopte 1 van onze spitsen Vince de 1-0 tegen de touwen.
Onze spitsen Vince, Wout en Johan bewogen erg veel en maakten goede vooracties. Hierdoor konden onze verdedigers samen met onze middenvelder Timo de bal goed bij de spitsen brengen. Timo, die alleen op middenveld staat. Moest hard werken om zowel de verdediging als de aanval te helpen. Hierdoor pakte hij veel ballen af en had hij ook kansen om een doelpunt te maken. Maar zijn schoten gingen er niet in.
Omdat we altijd proberen op te bouwen gaat het soms ook fout. De trainer Jaap Jan vindt dat helemaal niet erg want we mogen fouten maken. Hierdoor werd het ongelukkig 1-1 en gingen we rusten.

Zoals vaker dit seizoen, was de 2e helft een stuk minder. In de 2e helft vergeten we vaak de afspraken. Een van de afspraken is het groot maken van het veld als we de bal hebben. Hierdoor zagen we vaak dat 4 spelers binnen een straal van 6 a 7 meter bij elkaar stonden.
Dat is lastig voetballen. Ondanks Wout goed scherp was voor het doel en de 2-2 maakte gingen we meer duels verliezen en waren we slordig als we bal hadden.
Hierdoor werd het nog 4-2 voor Foreholte.

Maar we hebben goede dingen gezien vandaag!