outhands

Rondje langs de velden Rijnsburgse Boys B2

Op zaterdag 11 mei was RBB B2 aan de beurt voor een rondje langs de velden (de hele fotoserie kunt u hier bekijken). Dit team getraind en geleid door de  afscheidnemende Aad van Duin en leider Patrick van Dam, verspeelde verleden week de kansen op de titel. Deze week stond de wedstrijd tegen Zoetermeer B5 op het programma. Deze wedstrijd beloofde veel spektakel, de heen wedstrijd werd pas in de laatste minuut beslist in het voordeel van RBB B2 de eindstand toen was 3-4.

Dat Zoetermeer niet echt gemotiveerd was zagen we al in de warming up, dus vanaf het begin er gelijk op.
Na 3 minuten was het al 2-0 voor onze jongens, binnen de 10 minuten stond het al 4-0. Gezien het wedstrijdbeeld kon het wel eens dubbele cijfers worden vandaag. Het nadeel van zo’n snelle voorsprong is dat er nonchalance optreed in het team. Iedereen wil wel scoren als het even kan.

En juist als iedereen drang naar voren krijgt dan slaat de tegenstander toe en scoorde alvast de eretreffer. Met het bereiken van de rust was de stand al 8-1.

Na rust het zelfde wedstrijdbeeld als voor rust. RBB B2 denderde door naar de 10, en ze wilde nog meer. De honger was niet gestild mededoor het beloofde pondje kaas van de fluitende kaasboer bleven de jongens aanvallen. Ook Zoetermeer liet toch nog even zien dat ze konden voetballen edn scoorde hun tweede treffer.

De mooiste goal van de middag(en misschien wel dit seizoen) kwam van Danny Vlieland. De bal kwam op heuphoogte aan en Danny twijfelde geen moment. Een sprong en achter het standbeen langs de bal in de goal. Weergaloos. 
Na 80 minuten was de wedstrijd afgelopen en stond er een 15-2 op het scorebord.