Bram van Egmond

Rondje langs de velden; Rijnsburgse Boys A3

Rijnsburgse Boys A3 verspeelt drie dure punten tegen Quick Boys A6

Voor menig Rijnsburger is het dé wedstrijd der wedstrijden. Ieder team wil, kosten wat het kost, van ze winnen. Inzet, strijd en discipline. De ingrediënten om met een opgeheven hoofd van het veld af te lopen. Bijnaam van de wedstrijd: de ‘Uien’ tegen de ‘Haringen’. Ik heb het natuurlijk over Quick Boys. Vol goede moed liepen de spelers van de A3, onder leiding van Fred van Voorbergen en Kees van der Vijver, het veld op. Allen na negentig minuten stonden de gezichten van de spelers wel anders. Er werd, stiekem ook wel verdiend, met 1-5 verloren van de rivaal uit Katwijk.
Kansen, kansen en nog eens kansen. Die waren er in overvloed. Zeker aan de kant van Quick Boys. De ‘Kattukers’ openden al snel de beschietingen, maar scherpte en precisie ontbrak. Toch werd er eenmaal het net gevonden. Defensief geschutter zorgde ervoor dat de openingstreffer een feit werd. Was de A3 kansloos? Zeker niet. De voorhoede kreeg ook een paar keer aardige kansen. Maar de sluitpost van de Katwijkers was een groot obstakel.
Een 0-1 achterstand. Dat is nog geen schande. Dan is in voetbaltermen alles nog mogelijk. Je wilt toch niet verliezen, zeker niet van Quick Boys. De A3 had dus één taak: vol aan de bak.

De beginfase van de tweede helft was voor de Rijnsburgers. Er werden wat kansjes gecreëerd, maar het doel werd niet gevonden. Wie het net wel wisten te vinden, was Quick Boys. Tweemaal werd er gescoord en zo werd het verschil tussen beide teams twee punten. Een aantal jongens zagen het niet meer zitten. Uiteindelijk werden er nog twee ballen achter de doelman van de A3 gelegd.

Volgende week staat de wedstrijd tegen nummer 7, Oegstgeest A2, op de rol. Drie weken daarna volgt de terugwedstrijd tegen Quick Boys. Tot die tijd heeft de A3 genoeg stof om over na te denken.