outhands

Rondje langs de velden: Rijnsburgse Boys 8

Rijnsburgse Boys 8 is een team dat al jaren met elkaar speelt. Ze spelen 6e klasse A en speelden afgelopen zaterdag in de tweede ronde van het beker toernooi. Na al 5 jaar in de tweede ronde uitgeschakeld te zijn, hopen zij nu geschiedenis te schrijven door de derde ronde te bereiken.
Helaas was het team niet volledig compleet. Zo waren Bart Prins, Rian de Mooy en Kjeld van der Graaf geblesseerd. Ook de nieuwe aanwinst Tom Westra was afwezig. Gelukkig waren Ricardo Vijlbrief en Stefan van der Mey (de Wits) bereid in te vallen.

We mochten afgelopen zaterdag al om 10:00 uur aantreden tegen Noordwijk 10. Voor een aantal spelers was dit iets te vroeg, waardoor het verstandig was dat ze in de eerste helft de bank warm hielden.
De opstelling zag er voor als volgt uit: Lennart Bloemendaal, Bram de Mooij, Bart Schoneveld, Koen Balfoort, Edward van Egmond, Jens Brokaar, Ricardo Vijlbrief, Marco Ros, Ka-ho So, Jordy van Egmond en Martin van der Vijver. Raoul Palit, Roy Pesbesma en Stefan de Wits waren wissel.

De eerste tien minuten van de wedstrijd verliepen prima voor de boys. Er werd goed gevoetbald. De bal werd lekker rond gespeeld en er werden een aantal kansen gecreëerd. Na elf minuten was het raak. Jens gaf een prachtige voorzet richting de tweede paal, waar Martin heel beheerst uit de lucht de bal binnenkant voet in het dak van het doel schoot. Een dik verdiende voorsprong voor de boys uit Rijnsburg.
 Vlak na de goal had Martin zijn tweede MOETEN maken, maar verzaakte door de bal van een halve meter voor de doellijn te missen.
Na de voorsprong zakte het niveau. Onze jongens paste zich aan aan het niveau van de tegenstander. Passes die niet aankwamen en aannames die heel matig waren. Vanaf de zijkant was goed te merken dat Noordwijk wat meer in een goede afloop ging geloven.
Vijf minuten voor rust kwam helaas ook de gelijkmaker. Niet eens zo onverdiend. Nadat een corner werd afgeslagen en de bal opnieuw werd ingebracht kon een speler van Noordwijk zeer gemakkelijk de bal binnentikken. 1-1.
Direct na het doelpunt leek het wel of er nieuwe energie vrij kwam. Het tempo ging omhoog en binnen 2 minuten stonden de Uien al weer op voorsprong.
Het was Jordy die de bal binnen het strafschopgebied aannam, zich langs twee tegenstanders worstelde en de bal voorzetten. Bij de tweede paal kwam Jens aanstromen en tikte de bal met zijn grote teen binnen. 2-1!!
Niet veel later floot scheidsrechter Van der Graaf voor de theepauze. 

Na rust kwamen er nieuwe spelers in het veld. Ricardo, Bram en Jens hadden het veld verlaten en werden vervangen door Roy, Raoul en Stefan.
Toen de tweede helft begonnen was, werd er gelijk duidelijk dat er maar 1 team was die wilde winnen. Dat was Rijnsburg. Het tempo werd weer opgeschroefd. Dat resulteerde na ongeveer een kwartier spelen in de dik verdiende 3-1. Stefan de Wits was met de bal aan de haal gegaan. Na een schitterende solo gaf hij de bal voor bij de tweede paal. De keeper verlengde de bal waardoor deze voor de voeten van Martin terecht kwam. Martin twijfelde niet en schoot de 3-1 binnen. Nu zou je denken dat de buit binnen was, maar niets in minder waar.
Binnen 1 minuut scoorde Noordwijk de aansluitingstreffer. Na een hele zwakke omschakeling van RBB, schoot een middenvelder van NW de bal zeer beheerst in de verre kruising. Keeper Lennart kon alleen maar kijken naar de bal. 

Nu moest RBB weer aan de bak. Ná hard werken werd de strijdlust van Dhr. Van der Mey beloond. Stefan kreeg de bal 20m voor het doel in zijn voeten en twijfelde niet. Hij schoot de bal diagonaal in de verre hoek, keeper kansloos, 4-2 RBB!!!
Ook nu was de wedstrijd nog niet gespeeld. RBB zakte wat in en daardoor kon Noordwijk weer in de buurt komen. Ook dit keer was het een schot vanuit de tweede lijn. Lennart stond weer machteloos toe te kijken hoe de bal in de touwen vloog.
Met nog 5 minuten te spelen was het alle hens aan dek. Er werd weinig meer gevoetbald en de irritaties bij de spelers van Noordwijk zetten op. Gelukkig was de scheidsrechter attent en zorgde ervoor dat ondanks alles, de wedstrijd werd uitgespeeld.
Na vijf jaar was het dus eindelijk zover. Rijnsburgse Boys 8 schrijft geschiedenis en haalt de derde ronde!!!

Wil je alle foto’s van afgelopen zaterdag terug kijken? Dat kan!
Kijk op www.rijnsburgseboys8.nl en klik op ‘foto’s’. Ook overige informatie is te vinden op deze site.