outhands

Rondje langs de velden: RBB E4

RBB E4 houdt de punten op Middelmors; 9-1 winst tegen ter Leede.

Vandaag een iets anders verslag dan gebruikelijk. Voor aanvang van de wedstrijd werden de leiders aangesproken door Jan Jungerius. Hij wilde de E4 in het middelpunt zetten in zijn wekelijkse rubriek ‘rondje langs de velden’.  Met foto’s en een verslag op de website van Rijnsburgse Boys over onze E4. Kunnen alle supporters kennis maken met ons team. Een grote eer dat lijkt me duidelijk. U kunt de hele fotoserie van Jan hier bekijken. Omdat we wekelijks al een stukje schrijven over de wedstrijd is dat natuurlijk geen probleem. Ter kennismaking zal ik in het kort een introductie maken van het team.

De spelers;
Hier draait het natuurlijk om, zonder spelers geen team. Tot de E4 behoren 8 spelers. Twee spelers zijn 2e jaars E en zes spelers zijn 1e jaars E.

Jacco Star; Jacco is onze vaste keeper. Jacco maakt als keeper een stormachtige ontwikkeling door. Hij keept dit seizoen voor het eerst, voorheen was hij een voorhoedespeler. Hij pakt het  keepersvak bijzonder goed op.  Is heel sterk in de één tegen één duels en een goede lijnkeeper. Laatst tegen Lisse uit had hij een redding die een kopie was van de redding die Maarten Stekelenburg had tijdens het WK in Zuid Afrika (wedstrijd tegen Brazilie in de 1e helft bij de stand van 1-0), kenners weten dan wel welke bal dat was. Het vangen van ballen zit in de familie, zijn vader is namelijk regelmatig op het korfbalveld te vinden. Onze sponsor had echter zo’n goede aanbieding gedaan dat Jacco toch voor het voetbal heeft gekozen. Alles is te koop toch?

Pim van de Vijver; Pim is onze linksback maar kan ook rechtsback spelen. Hij is de verdedigende verdediger. Neemt geen onnodige risico’s en heel scherp in de duels. Heeft een heel goed schot in de kleine benen. Pim is 2e jaars E. Zijn beste wedstrijd speelde hij uit vorig jaar tegen Quick Boys. Op vijandelijk grondgebied steeg hij boven zich zelf uit. Hij won alles tot ergernis van de vele  aanwezige Kattukers.  Als klap op de vuurpijl zorgde met een hele mooie steekbal dat RBB de wedstrijd met 2-3 kon winnen.

Dennis Driebergen; Dennis is de centrale verdediger. Net als Pim de rust zelve. Dennis is een type Ronald Koeman. Al komen er 26 katwijkers op hem af om de bal te veroveren, hij verblikt of verbloost niet en blijft altijd kalm. Bijzonder sterk in de opbouw en een ijzersterke timing. Dennis is een kei in het maken van de perfecte sliding. Doelpunten krijgen altijd de meeste aandacht in verslagen. Maar een sliding van Dennis is net zo mooi. Voorbeeld; vorige week tegen Meerburg een aanval van Meerburg richting Dennis die met een sliding op de bal deze veroverde en met een perfecte bal een aanval van RBB inluidde wat bijna een goal werd. Genieten is dat. Dennis is onze Benjamin.

Dennis Kromhout; De tweede Dennis is de Nestor van het team. Dennis is multi functioneel.  Hij kan voorin spelen maar speelt meestal rechtsback.  Dennis is aanvallende verdediger. Befaamd zijn zijn rushes naar voren. Menig tegenstander is al gek geworden van de aanvalsdriften van Dennis. Regelmatig pikt hij zijn goaltjes mee. Daar werd ik wel een beetje gek van want ik kon telkens de goals weer terugbrengen. Dennis is opbouwend sterk en wil altijd alles voetballend oplossen. Beste wedstrijd van Dennis is de met 7-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Lisse. Hij heeft toen werkelijk geen enkele fout gemaakt, dat was een genot om te zien. Dennis is ook een echte prof, aan het begin van het seizoen gaf hij aan liever voorin te spelen maar accepteert zijn rol als verdediger en ziet ook in dat hij op die plek veel voetballend vermogen aan het team kan toevoegen.

Ryan de Jong; Ryan speelt op elke plek in de verdediging, centraal links of rechts. Ryan heeft een loopvermogen als een paard en is niet moe te krijgen. Zoals Sven Kramer op een 10 kilometer kan versnellen kan Ryan dat ook. Altijd in beweging. Hij is specialist om de ballen van zijn eigen doellijn weg te werken. Menig tegenstander dacht een goal te maken als ze uiteindelijk Jacco hadden gepasseerd, maar hup daar stond Ryan weer om de bal weg te werken. En als het niet met voeten gaat dan maar met de handen. In de wedstrijd tegen de ongeslagen koploper Katwijk werkte hij de bal met zijn handen uit de goal. Een echte Suarez actie (kwartfinale WK Zuid Afrika). Penalty voor Katwijk die over ging en uiteindelijk moest  Katwijk genoegen nemen met een 5-5  gelijkspel (tot nu toe het enige puntverlies van de koploper)

Bas Keijzer; In elk team heb je een motortje op het middenveld. Bas is ons motortje. Hij speelt centraal op het middenveld. Bas is de man van de goede pass. Regelmatig zet hij zijn teamgenoten vrij voor de goal. Voor vrije trappen en afstandschoten ben je bij hem aan het goede adres. Bas is een echt voetbaldier, heeft een ongelofelijke pesthekel aan verliezen.  Gaat het even wat minder in het team neemt hij regelmatig het initiatief  om de mouwen op te stropen om zo het team over het dode punt te helpen. Gelukkig worden er geen gele kaarten gegeven in de E, maar zijn ouders houden elk jaar wat van zijn verjaardagsgeld achter om latere boetes te bekostigen.

Mike van Delft; Mike is aanvaller, die meestal vanaf de linkerkant speelt. Mike heeft al een grote liefde, dat is namelijk de bal. Mike is de man van de kaats, in de bal komen zoals we dat noemen, om samen met Bas en Sven een aanval in elkaar te zetten. Hij is heel sterk aan de bal. Al staan dezelfde 26 Katwijkers om hem heen hij houdt de bal bij zich. In het begin van het seizoen stond hij een tijdje droog. Goed spel maar geen goals. Tot de superwedstrijd die hij speelde tegen Ter Leede uit. Hij scoorde drie keer en was de man van de wedstrijd, Mighty Mike.

Sven van Starkenburg; Sven is de andere aanvaller meestal dus van de rechterkant. In een team moet je ook een doelpuntenmachine hebben, onze machine heet Sven. Ik weet bijna zeker dat Sven een record van Rijnsburgse Boys in handen heeft. Namelijk de snelst gescoorde hattrick. Binnen 1,5 minuut scoorde Sven een glaszuivere hattrick dat moet gewoon een record zijn. Doeltreffend en snel dat zijn de kenmerken van Sven. 

Tot zover de spelers.
De E4 staat onder leiding van een drietal trainers/leiders en trotse vaders.
Bert Driebergen, Wilfred van Delft en Roel Keijzer hebben de taken goed onderling verdeeld. De samenwerking gaat op zijn Rijnsburgs; ‘ Super’. Alle drie hebben jarenlang ervaring op het voetbalveld en zijn met voetbal  opgegroeid.

Sponsors;
De E4 beschikt over twee sponsors. De trainingspakken zijn gesponsord door Jack Heeringa bloemverwerkingsbedrijf. In de opvallende blauwe kleur zijn deze pakken regelmatig te zien op de Middelmors. De shirtsponsor is het fiscaal adviesbureau van Lekkerkerker & Keijzer BV. De spelers hebben als tegenprestatie in de onderhandeling er uit kunnen slepen dat ze de komende 5 jaar hun belastingaangifte gratis mogen laten doen door hun sponsor.

Bekercompetitie;
De start van de bekercompetitie begon matig met een ongelukkige verliespartij tegen Lisse en een pak op de broek door Teylingen. Daarna begon het team goed te draaien en werden alle andere wedstrijden met nagenoeg uitsluitend grote uitslagen gewonnen. Belangrijker was het vertoonde spel dat ging elke week met sprongen vooruit. Helaas was de derde plek net te weinig om door te bekeren.

Competitie;
Ook de start van de competitie was vals. Drie keer op rij werd verloren. Twee keer verdiend en één keer onverdiend. Maar na drie wedstrijden stonden we nog met lege handen. Daarna begon het team wederom goed te draaien. Tot vorige week werd alles gewonnen met twee keer een gelijkspel. Het al eerder aangehaalde gelijke spel tegen Katwijk was een kraker van jewelste waarin RBB eigenlijk het meeste recht had
op de overwinning. Vorige week verloren we ongelukkig tegen Angstgegner Meerburg, 5-6 werd het in een boeiend duel. De komende wedstrijden hebben we een relatief makkelijk programma waarin we elke wedstrijd gaan voor de volle drie punten.
Dit lijkt me een goede introductie van RBB E4. Nu dan uiteindelijk het wedstrijdverslag van RBB E4 tegen Ter Leede E5.

In de aanloop naar deze wedstrijd had menigeen de zomer of op zijn minst de lente in het hoofd. Afgelopen dinsdag en donderdag was het tijdens de trainingen superweer. Helaas, helaas. De weergoden hebben voor vandaag toch ander weer in petto. Op een nat en koud Middelmors kon de E4 zich opmaken voor het duel tegen hekkensluiter Ter Leede. Spijtig voor Dennis Driebergen, de hele week al ziek niet kunnen trainen en ook nu niet kunnen voetballen terwijl er een fotorapportage op de site komt te staan. Het enige wat de jongens voor Dennis konden doen is zorgen dat er gewonnen zou worden. Gelet op de krappe selectie was het een welkome aanvulling dat we vandaag twee gastspelers mochten begroeten, Johan en Sam wilde graag met ons meedoen. Op de training van afgelopen donderdag werd nog kort de wedstrijd van vorige week doorgesproken. Absoluut positief was het doorzetten van het team, maar als je dan na vijf keer van een achterstand weet terug te komen tot 5-5 is het natuurlijk zo zonde en onnodig dat je direct (in twee seconden) vanaf de aftrap de 5-6 moet incasseren. De leiding haalt elke week momenten aan van de wedstrijden en bespreekt  dit met de jongens . Om zo te leren van de dingen die niet goed zijn gegaan maar ook zeker de pluspunten te benoemen.

In de kleedkamer werd de tactiek besproken. Van achteren opbouwen en voetballend de goal van de tegenpartij bereiken. De tegenstander van vandaag is Ter Leede die laatste staat in de ranglijst. Gewaarschuwd werd voor overmoedigheid. In de uitwedstrijd werd met 1-6 gewonnen. Wat ik mij van die wedstrijd kan herinneren is de rust die RBB uitstraalde, we waren toen maar met zijn zevenen en speelde zeer geconcentreerd, met Mike als uitblinker.

Zoals gezegd was het weer k?!*^$@. In de stromende regen floot de scheidsrechter voor het begin. Pim en Mike begonnen langs de kant, later afgewisseld door Ryan en Sam. Ter Leede nam brutaal het initiatief door op de helft van RBB te spelen. De E4 was duidelijk nog niet wakker terwijl het toch al 10.30 uur was. Na drie minuten namen de uien het spreekwoordelijke stokje over. In de 5e minuut was het Sven die zijn tegenstander te snel af was en de bal ook voorbij de keeper schoot. De bal had er niet ingegaan want deze bleef voor de goal liggen. Gelukkig was de goed meegelopen Sam er als de kippen bij om het laatste tikje te geven; 1-0. Het sein was gegeven voor meer aanvallen. Duidelijk was al snel dat Ter Leede een moeilijke ochtend zou krijgen.

Na 8 minuten probeerde Sam van afstand de keeper te testen. Sam kijkt vaak naar Christiano Ronaldo en raakte de bal precies bij het ventiel waardoor de bal een mega effect mee krijgt. Door dit effect raakte de keeper totaal van slag en liet de bal door zijn vingers glippen. Deze actie kan zo op you tube gezet worden bij de legendarische grabbel ballen van de evenzo legendarische keeper uit Zimbabwe van FC Liverpool; Bruce Grobbelaar; 2-0.
In deze fase werd er goed gespeeld door de uitjes. Het wachten was op meer goals. Kansen waren er in overvloed maar de keeper herstelde zich goed en haalde op soms miraculeuze wijze de ballen uit de goal. Bas wilde het ook nog een keer van afstand proberen en raakte de lat. Het duurde echter tot de 17e minuut dat RBB de definitieve knock out kon uitdelen. Op het middenveld was Bas in het bezit van de bal. Sven vertrok van de rechterkant naar het centrum. Bas voelde dit aan en plaatste de steekbal. Sven was er net eerder bij dan de keeper en de 3-0 was een feit.

Van achteruit verdeelde Johan het spel en konden de aanvallers lekker hun gang gaan. Ook Ryan en Dennis Kromhout bemoeide zich veelvuldig met de opbouw. In de 20e minuut mocht Bas een corner nemen. Met een curve krulde hij de bal achterin de goal.’was niet mijn bedoeling’ zei hij eerlijk maar de 4-0 stond op het onzichtbare scorebord. 4-0 was ook de ruststand.

In de rust werd kort de 1e helft doorgesproken. Er werd bij vlagen goed gespeeld, wel zouden voorin wat meer de vrije ruimte moeten zoeken. Teveel spelers kwamen bij elkaar voor de goal, de zijkanten moesten gezocht worden en de balsnelheid moest wat omhoog. Bas en Dennis Kromhout mochten even ‘afkoelen’ en de tweede helft ging van start. Na 5 minuten was het weer raak. Pim zorgde voor de assist op Sven die zijn tweede van de ochtend kon aantekenen; 5-0. De achterste linie van RBB had geen enkele moeite met de Sassenheimers. Ik had wel medelijden met Jacco. In de kou en regen had hij weinig te doen, op zo’n moment is keepen niet leuk.
Het goede inschuiven van Johan werd in 35e minuut beloond met een goal. Johan speelde zich goed vrij en schoot van 15 meter keurig in de hoek; 6-0. Er volgde een periode waarin er geen goals vielen. De keeper van Ter Leede hield in deze periode veel ballen tegen. Ik verdenk de technische staf van Ter Leede ervan dat ze in contact stonden met de keeper door middel van een soort trektouwtje. Telkens als de bal bij het doel kwam trokken ze aan een touwtje waardoor bij de keeper als een soort trekpop de benen heen en weer gingen. Bas schoot nog een keer op de paal en ook Sam raakte het aluminium.

In een van de spaarzame aanvallen van de bezoekers redde Ter Leede toch de eer; 6-1. Na deze tegentreffer begon RBB weer wat beter te spelen. De balsnelheid ging omhoog en de verdediging van Ter Leede werd in korte tijd nog drie keer verslagen. De 7-1 was een fraai aanval over veel schijven waar Bas de eer gunde aan Sam om nog een goaltje bij te schrijven. De 8-1 was een kopie van de vorige goal met dezelfde hoofdrolspelers. Bij het sluiten van de markt zorgde Pim met een fraai schot in de kruising voor de 9-1.

Een mooie overwinning met dank aan de gastspelers Johan en Sam.
Elke week verschijnt er een leuk verslag op onze teamsite. Om thuisblijvers een schuldcomplex aan te praten en voor degene die de wedstrijd hebben gezien het een en ander te laten herbeleven. Voor de geïnteresseerden klik maar op onze teamsite via de site van RBB.

Volgende week spelen we de derby onder de derby’s. Op sportpark Nieuw Zuid wacht Quick Boys. We gaan voor de drie punten.  

Tot volgende week.