Bram van Egmond

Rondje langs de velden; RBB B1

Rijnsburgse Boys B1 – Oliveo B1

De B1 van Rijnsburg bestaat uit 15 jongens, 2 trainers, een begeleider en een vaste vlagger. De  jongens voetballen, op een paar kleine wisselingen na, al jaren met elkaar en zijn tevens een grote vriendengroep.
Dit seizoen was de intentie om mee te gaan doen voor het kampioenschap. Iets wat tot op heden goed lukt, we hebben vorige week de tweede periode gewonnen, dus zijn al zeker van nacompetitie. Zaterdag was de tegenstander Oliveo, altijd een moeilijk te bespelen tegenstander. De uitwedstrijd werd een zwaar bevochten overwinning met 3-2.
Om 12.45 uur was de aftrap op veld 3, het zonnetje kwam net door dus dat was al genieten. De eerste minuten was het aan beide kanten wat aftasten met een iets beter RBB. Na 10 minuten mocht Nick namens RBB een corner nemen die verrassend door de tegenstander in eigen doel werd verwerkt. Een gelukkig maar lekker begin. Met deze stand zo vroeg in de wedstrijd had Oliveo nog wel het vermogen om wat plaagstootjes uit te delen die op niets uitliepen door onze solide keeper en verdediging. Na +/- 20 minuten was de ban gebroken toen de 2-0 werd gescoord. Hierna werd er een voetbalshow op de mat gelegd waardoor we de rust in gingen met een 4-0 voorsprong. Moet wel gezegd worden dat de 4-0 een schitterende kopbal was van Cors, die met veel kracht vanaf 16 meter achter de keeper werd gekopt.
In de rust wat kleine details doorgenomen. De tweede helft begon ongewijzigd. We werden wat fysieker aangepakt, wat je alleen maar de kop in kan drukken door zelf weer te scoren. Dit doelpunt werd na een minuut of 10 gemaakt, het mooiste doelpunt van deze middag. Een aanval uit het boekje over verschillende schijven en uiteindelijk schitterend ingekopt. Na dit doelpunt werden er een paar wissels doorgevoerd waardoor het de eerste paar minuten wat onrustiger werd. In deze periode mocht Oliveo de enige tegentreffer van deze middag maken. Na deze kleine tegenvaller pakten wij heel knap de draad weer op en scoorden nog 2 keer. Zo werd de eindstand bepaald op 7-1. Een schitterend resultaat.
Met nog 6 wedstrijden te gaan en een voorsprong van 5 punten op nummer twee moet het mogelijk zijn om eindelijk eens een keer het kampioenschap binnen te halen.