outhands

Rondje langs de velden MD2

Bekijk een fotoserie van Jan Jungerius hier.

Nadat sportpark de Middelmors er vorige week zaterdag stil en verlaten bij lag, werd er deze week weer gevoetbald. Om toch nog stil te blijven staan bij de gebeurtenissen in Almere werd er deze zaterdag voor iedere wedstrijd 1 minuut stilte in acht genomen. Zo ook door de dames van onze MD2 en tegenstander Alkmania MD1.

Pas na de bekercompetitie is dit team in de samenstelling zoals het nu is, bijeen gekomen. Het is opgebouwd uit 9 speelsters uit de MD8, 4 tweede jaars E speelsters uit de ME1 en 2 nieuwe leden. Alle speelsters hadden ook nog nooit op een heel veld gespeeld. Het was dus een uitdaging om ze zo snel mogelijk te laten wennen aan het spelen op een heel veld. Zo zijn we op de training oefenwedstrijden gaan spelen tegen de MD1. We zijn uiteindelijk met veel enthousiasme en inzet aan de competitie begonnen.

Afgelopen zaterdag was Alkmania MD1 onze tegenstander. Op voorhand een geduchte tegenstander, ze staan 3de in de stand. De opdracht was dus maak het Alkmania zo moeilijk mogelijk om bij ons doel te komen. Dit werd ook goed gedaan en we zette de tegenstander flink onder druk. Een enkele keer lukte het ze om ons middenveld(Lisette/ Sanne/ Noa) te passeren, maar dan stuitte ze op onze sterke verdediging(Mariëtte/ Elisa/ Fleur en Britt) en doelvrouw Joynina. Maar ook wij kwamen een aantal keren voor het doel van de tegenstander. Zo kreeg Elodie een kans nadat de bal via Lisette en Yael voor haar voeten kwam, deze ging maar net naast. Even later kon Joan een voorzet geven, die via een tegenstander achter ging. Uiteindelijk wist Alkmania in de laatste minuut van de eerste helft uit een corner 0-1 te maken.

  

In de tweede helft werden we al snel onder druk gezet en kreeg Joynina een aantal schoten op het doel te verwerken. Tot frustratie van de tegenstander wist zij deze mooi te stoppen. Na een kwartier kregen wij een doeltrap, deze werd te kort gegeven waardoor de tegenstander de bal opving en 0-2 kon maken. Iedereen was hier zo van beduusd dat de 0-3 er al snel achteraan inzat. Maar onze meiden laten het er nooit bij zitten ook al staan ze achter. Opgepept door het publiek gingen ze op jacht naar een doelpunt. Alkmania werd de laatste 5 minuten goed teruggedreven naar hun eigen helft. Ze kregen de bal niet meer over de middellijn en ze raakte in paniek. Vanaf de zijkanten werd de bal steeds goed voor het doel van Alkmania gespeeld en in de laatste seconden van de wedstrijd maakt Yenita dan de 1-3. Blij en opgelucht verlieten de dames met opgeheven hoofd het veld.

Zoals altijd hebben ze weer goed hun best gedaan en veel plezier gehad in de wedstrijd! Ga zo door Meiden.

Onze selectie:
Doel: Joynina
Verdedigers: Lenny, Britt, Mariëtte, Fleur en Elisa
Middenvelders: Rianne, Sanne, Lisette, Yael, Noa
Aanvallers: Elodie, Anna, Yenita en Joan
Leiders: Peter en Ferry
Trainers: Jan en Edward