Bram van Egmond

Rondje langs de velden: E1

De E1 van Rijnsburgse Boys komt uit in de 9:9 hoofdklasse. In deze hoofdklasse van West II spelen 40 teams, waaronder ook BVO’s als ADO Den Haag, Feyenoord, Sparta en Excelsior. Deze 40 teams zijn verdeeld in 5 hoofdklassen van 8 teams. De eerste 3 hoofdklassen zijn ingedeeld op niveau, de 4e en 5e hoofdklasse op regio. Onze E1 komt uit in de 3e hoofdklasse.
Naast het verschil in aantallen (9:9 in plaats van 7:7) zijn er ook aanpassingen gedaan aan het veld. De wedstrijden worden gespeeld op een groot veld van 16m gebied tot 16m gebied. En de zijlijnen zijn 5m binnen de gebruikelijke zijlijnen van het gebruikelijke grote veld. Een ander groot verschil is dat de keeper de terugspeelbal niet meer mag oppakken, maar met de voeten moet verwerken. Het seizoen is verdeeld in 3e fases. Elke fase bestaat uit 7 wedstrijden. Je speelt 1x tegen elke tegenstander en aan de hand van de stand wordt bepaald wie er binnen de hoofdklasse promoveert of degradeert.
De E1 bestaat uit 12 verschillende spelers. Jacco is een topkeeper. Een grote jongen die technisch heel goed kan keepen. Achterin spelen vaak Hero, Jurre, Roy, Richard, Kevin, Stijn . Hero en Jurre zijn zelfs nog 1e jaars E-pupillen, maar zijn al technisch, fysiek en qua inzicht al zo ver dat ze op het hoogste niveau van Zuid Holland uit de voeten kunnen. Richard en Roy zijn een heel goed duo centraal achterin. Allebei verdedigend heel goed, ze kunnen een spits al in de zone verdedigen, maar ook opbouwend sterk. Hetzelfde geldt voor Kevin en Stijn. Zij spelen vaak aan de zijkant, zodat zij ook mee op kunnen komen. Technisch allebei heel ver ontwikkeld. Youri is een hele goede middenvelder die met zijn techniek en inzicht de verbinding is tussen de verdediging en de aanval. Voorin hebben we Johan, Isabel, Sam en Dennis. Isabel is onze topscorer, maar ook Dennis, Sam en Johan zijn heel gevaarlijk voor de goal. Kortom, een geweldig team om mee te werken!
Het seizoen begon met een ‘plaatsingtoernooi’  dat werd georganiseerd op 8 verschillende locaties, waaronder sportpark de Middelmors. Op dit toernooi werden wij 3e achter Quick Boys en RCL. Uiteindelijk werden wij in de 4e hoofdklasse ingedeeld met teams als VVSB, ARC en Meerburg. Na 7 wedstrijden werden wij kampioen van de 1e fase in de  4e hoofdklasse. We mochten de 2e fase dus spelen in de 3e hoofdklasse met teams als RKDEO, Barendrecht, en Foreholte.
Ik denk dat  het 9:9 spelen met de bijbehorende afmetingen een hele goede ontwikkeling is. De spelers worden als 2e jaars E-pupillen, heel goed klaargestoomd voor het grote veld, waar ze het jaar daarna mee te maken krijgen. Ze wennen aan de afmetingen en de consequenties die daar bij horen. Wij spelen in een 1-4-1-3 teamorganisatie, waarin de 4 verdedigers dus al leren hoe ze moeten aanvallen en verdedigen. Maar ook de aanvallers weten wat van hen verwacht wordt binnen de verschillende teamfuncties.

De foto’s zijn gemaakt tijdens de thuiswedstrijd tegen RKDEO. Ik denk persoonlijk dat dit onze beste wedstrijd van het seizoen was. Ik heb hele mooie aanvallen gezien, maar was ook onder de indruk hoe er de hele wedstrijd werd verdedigd. Er werd snel klein gemaakt, en constant druk op de bal gezet. Dit is erg vermoeiend, maar de heren en dame hebben het perfect uitgevoerd.