outhands

Rondje langs de velden: de MD1

Rijnsburgse Gilrs MD1 – van Nispen MD1

Bekijk een fotoserie van Jan Jungerius hier.

Zaterdag 20 oktober, de inhaalwedstrijd tegen van Nispen MD1. De wedstrijd stond eerst gepland om 09.00 uur, maar bij van Nispen was een feestweek op de club en de vraag was om de wedstrijd naar 14.00 uur te verplaatsen omdat er voor de meiden van van Nispen ’s ochtends leuke spellen gepland waren. Natuurlijk deed onze MD1 daar niet moeilijk om en werd de wedstrijd naar 14.00 uur verplaatst. Helaas kwamen ze daardoor in personele problemen en werd de hulp gevraagd van wat gastspeelsters.

Al snel na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat de krachtverhoudingen groot waren. Bij van Nispen was goed te zien dat er nog wat voetbalsters bij zaten die moesten wennen aan het spelletje voetbal op een groot veld en de meiden hadden natuurlijk ook ’s ochtends feest gehad op hun eigen sportpark. Onze meiden speelde de eerste helft niet heel goed en soms leek het wel of we naar een F-wedstrijd zaten te kijken terwijl we gewend zijn dat de MD1 de bal lekker rond kan tikken. Ondanks dat het voetbal niet erg goed liep, was de ruststand 5-0 in het voordeel van onze Girls.

Leidster en trainster Lewina gaf in de rust aan dat de meiden meer op hun eigen positie moesten blijven lopen en de bal sneller naar elkaar toe moesten spelen. Dat was in de tweede helft goed te zien, het spel was veel beter en het balletje ging lekker rond. Het ging zo goed dat onze keepster van alles heeft gedaan bij haar eigen doel, maar geen bal van dichtbij heeft gezien. Uiteindelijk werd de einduitslag 11-0 in het voordeel van onze Girls.

De doelpuntenmakers waren:
Kim 1x
Celina 4x
Kathy 2 x
Lisanne 3 x
Yvonne 1 x

Helaas viel Lotte verkeerd op haar arm tijdens de wedstrijd en is zij nog in het zieknhuis geweest om foto’s te laten maken, maar gelukkig viel ook dit mee. Vanaf deze plek nogmaals dank voor de hulp van de gastspeelsters en ook nog succes gewenst in de competitie voor van Nispen, want het was een leuk en aardig team om tegen te spelen ondanks dat ze met zoveel verloren bleef iedereen vriendelijk en zo moet het ook wezen.

We willen u ook nog even wijzen op de facebook pagina van de Rijnsburgse Girls waar alle weetjes, foto’s en uitslagen van alle meisjes- en dames teams staan van Rijnsburgse Boys. Te vinden op http://www.facebook.com/RijnsburgseGirls