Bram van Egmond

Ronald Breinburg keert terug bij geel-zwart

Vijf jaar na zijn afscheid als speler van Rijnsburgse Boys keert Ronald Breinburg terug op Middelmors, nu als conditie- en hersteltrainer en data-analist. De 38-jarige oud-speler tekende vorige week een tweejarig contract, dat medio 2020 ingaat. Hij vervangt Maurice Ravensbergen, die in november zijn vertrek aankondigde.

Diverse diploma’s
“De afgelopen jaren heb ik mijn diploma voor herstel- en conditietrainer gehaald,” vertelt Ronald Breinburg. “Ook heb ik het diploma sportmassage. Mijn kennis breng ik momenteel in praktijk bij het zaterdagteam van EDO, waarin ik ook nog speel. Omdat ik ook kan masseren, kan ik geblesseerde spelers buiten op het veld begeleiden en binnen behandelen. Dat is een mooie combinatie.”
Vacante functie
Tijdens zijn periode in het eerste elftal van Rijnsburg speelde hij samen met onder anderen Jordy Strooker. Toen Breinburg hoorde dat de functie van herstel- en conditietrainer vacant kwam, heeft hij via zijn oud-ploeggenoot trainer Henk Wisman benaderd. “Eigenlijk had ik al een gesprek met bestuurslid Karly van Duivenvoorden over een mogelijke rol als jeugdtrainer, maar een functie als hersteltrainer is nog veel mooier. Drie dagen na mijn gesprek met Gerrit Paauw heb ik mijn handtekening gezet. Ik ben hier heel blij mee. Vanaf komende zomer ga ik me hier helemaal op focussen.”

 
Vorige clubs
Ronald Breinburg speelde van medio 2010 tot medio 2015 bij Rijnsburgse Boys, meestal als centrale verdediger. Geel-zwart stond in die periode onder leiding van trainer Niek Oosterlee. Sinds zijn vertrek bij Rijnsburg speelt Breinburg in het eerste zaterdagteam van EDO in de tweede klas, samen met een half elftal oud-Rijnsburgse Boys-spelers onder wie Joost Kuhlmann, Richal Leitoe, Frank Zinhagel, Bryan Simons en Joes Blackborn. Komende zomer stopt hij met voetballen.
Voor zijn periode in Rijnsburg speelde Breinburg twee seizoenen bij FC Lisse (2008-2010). Van 1999 tot 2008 was de verdediger actief in het betaalde voetbal bij FC Emmen, FC Zwolle en FC Volendam. In zijn periode bij FC Volendam was onder anderen Henk Wisman zijn trainer. Onder hem is Breinburg definitief doorgebroken in het profvoetbal.