Bram van Egmond

Ronald Breinburg gaat vijfde seizoen in!

Ronald Breinburg

Het hing al enige tijd in de lucht; Rijnsburgse Boys maakt bekend dat Ronald Breinburg nog een seizoen op Middelmors aan zijn al lange voetbalcarrière vastplakt. Alhoewel het eerder leek of Ronald na dit seizoen zou stoppen, draaide het de laatste weken om naar een besluit voor een langer verblijf. Ronald zelf, veel van de trouwe supporters en ook bestuur en technische staf zijn verheugd over deze aankondiging.
Ronald gaf zelf de volgende reactie.
“Ik heb inderdaad eerder overwogen om aan het einde van dit seizoen te stoppen. Mijn zoon zou volgend seizoen op zaterdag gaan voetballen. Mijn vader stond altijd bij me langs de lijn en dat wil ik graag ook voor mijn zoon doen. Ik wilde zelf liever niet stoppen, want qua fitheid, niveau en speelplezier gaat het nog prima. De afweging was echter of ik voor mijn zoon zou kiezen of egoïstisch zou zijn en dan kies ik natuurlijk voor mijn zoon. Ik heb tenslotte al een mooie voetbalcarrière om op terug te kijken. Maar… nu blijkt dat mijn zoon volgend seizoen op zondag gaat voetballen. Dat is bij zijn club veranderd. En dat zorgt ervoor dat ik nog graag een seizoen door wil bij Rijnsburgse Boys. Daar heb ik met de club over gesproken en daar kwamen we prima uit met elkaar”.
Ronald gaat hiermee zijn vijfde seizoen in bij Rijnsburgse Boys. En dat is een lange periode. Bij zijn vorige voetbalclubs (Zwolle, Emmen, Fc Lisse) verbleef Ronald korter, behalve dan bij Volendam waar bij vanaf de B-jeugd voetbalde en in totaal 8 seizoenen speelde..
“Ik werk hier prettig samen met de groep en de technische staf. We zijn open en eerlijk, ik pas goed in het spel van Rijnsburg en ik voel me ook een echte teamspeler. En van het publiek krijg ik vaak leuke reacties. Omdat ik ouder ben en al veel ervaring heb, ben ik ook belangrijk in de kleedkamer. Ik fungeer voor een aantal spelers als een soort voetbalpappa. Ik leid op zaterdag de warming-up en probeer spelers ook veel te coachen. En dat is voor het team belangrijk, want ik heb natuurlijk al heel wat spitsen en aanvallers tegenover me gehad. Ik ken veel van de slimme trucjes, dus ik kan anderen vertellen hoe ze die trucjes moeten bestrijden of zelf toepassen. Ik heb natuurlijk tegen jongens als Kezman, Ibrahimovic, Cocu, Sibon, van Persie en Kuijt gespeeld, om er maar een paar te noemen. En daar steek je wel wat van op!”
Ronald geeft aan dat hij veel zin heeft in het nieuwe seizoen.
“Volgend seizoen moeten we echt vanaf het begin mee gaan doen. Ik denk dat we een veel betere start zullen hebben, vooral omdat veel jongens bij de club blijven. We zijn als groep naar elkaar toegegroeid. We zullen wedstrijden als tegen Scheveningen moet voorkomen. Met het geluk van een kampioen kun je zulke wedstrijden winnen. Nu zat er voor ons misschien teveel spanning op. Bij winst doe je mee, bij verlies val je terug. Dat speelt toch mee. Voetballen deden we niet, maar ook Scheveningen speelde niet. En dan wordt het een onmachtige wedstrijd. We moeten er aan werken om daar vanaf te komen.”
We wensen Ronald veel voetbalsucces met zijn langere verblijf en zijn ervan overtuigd dat veel van onze trouwe supporters dit bericht met plezier lezen!