Maryléne Hogewoning

Roderick Gielisse gaat op voor seizoen nummer tien

Niet veel spelers kunnen zeggen dat ze tien seizoenen achter hun naam hebben staan bij Rijnsburgse Boys, maar Roderick Gielisse (34) kan dit komend seizoen wel. Deze week zette hij zijn handtekening onder een éénjarig contract en blijft daarmee verbonden aan Rijnsburgse Boys tot medio 2025.

Reactie Roderick: “Ik heb het nog steeds enorm naar mijn zin bij Rijnsburgse Boys. Het is een mooie club, alles is goed geregeld en we hebben een gezellig team. Ook ben ik nog steeds een meerwaarde voor de ploeg en dat speelt ook mee in mijn beslissing om te blijven. Toen het gesprek met de nieuwe trainer ook nog eens goed was, werd het plaatje helemaal compleet. Mijn beslissing werd definitief: ik wil nog een jaar bij Rijnsburgse Boys blijven.”

Overwegingen
“De beslissing of ik mijn contract verleng ligt allereerst natuurlijk bij Rijnsburgse Boys: willen ze me houden of is het tijd om door te selecteren door middel van nieuwe (jongere) spelers. In een gesprek twee weken geleden met Peter Cadel werd duidelijk dat de club graag nog een jaar met mij doorwilde. Daarna mocht ik dus bepalen of ik nog een jaar verder ging bij Rijnsburgse Boys. Als je op een bepaalde leeftijd komt zoals ik nu maak je daarin bepaalde overwegingen.”

“Eén daarvan is of je nog wel op dit niveau wilt blijven spelen. Het vraagt aardig veel van je, dus ik heb er serieus over nagedacht om een niveau lager te gaan spelen. Maar lager spelen kan altijd nog en aangezien ik mijn niveau nog steeds haal en geen last heb van blessures schuif ik die optie nog even voor me uit. Daarnaast is nog een overweging dat ik ook volgend seizoen een meerwaarde wil zijn voor het team. Daarvoor ben ik in gesprek gegaan met de nieuwe trainer René van der Kooij. Dit was een heel goed gesprek van beide kanten. Volgens René pas ik ook volgend seizoen in zijn plaatje. Dit was doorslaggevend voor mij om bij Rijnsburgse Boys te blijven.”

Doelstellingen
Roderick hoopt op een sprankelend seizoen volgend jaar: “We zijn op weg naar het linkerrijtje en daar gaan we ook wel eindigen. Maar het is hoe je het wendt of keert een verloren seizoen waar we volgend jaar verandering in willen brengen. Dan moeten we weer voor de top vijf gaan. Persoonlijk wil ik daaraan bijdragen binnen en buiten het veld. Op het veld neem ik mijn ervaring mee en kan ik dingen laten zien die anderen misschien niet kunnen. Daarnaast ben ik buiten het veld een goede schakel tussen spelers en club, omdat ik er natuurlijk al zolang rondloop. Op die manier kan ik ook belangrijk zijn voor het team.”

“En na dat jaar zien we wel weer verder. Vanaf je 29ste kijk je per seizoen of je verder wilt gaan bij Rijnsburgse Boys. Dus in 2025 ga ik de overweging weer opnieuw maken. Voor nu heb ik nog veel wedstrijden voor de boeg. Laten we er komend seizoen weer een mooie tijd van maken.”