Henk Hogewoning

Roderick Gielisse gaat nog een jaar door

Middenvelder Roderick Gielisse speelt ook volgend seizoen bij Rijnsburgse Boys. Deze week tekende de 32-jarige speler een nieuw eenjarig contract. Dit betekent dat hij medio 2023 aan zijn negende jaar op sportpark Middelmors begint.

“Ik heb wel wat langer nagedacht over verlenging van mijn contract”, reageert Roderick Gielisse. “We hebben er dit jaar een tweede kind bijgekregen en dan is het toch even afwachten hoe het reilt en zeilt thuis. Gelukkig gaat het goed. Verder heb ik altijd gezegd dat als ik meer dan twintig potjes in de basis sta, ik nog niet wil stoppen. Ik ben goed op weg naar dat aantal, dus dat is ook positief.”

Wat tenslotte ook een rol speelt, is dat een groot deel van de huidige selectie blijft. “Met de nieuwe trainer, die ik al ken van zijn stage bij ons, en jonge spelers als Daan Walraven, Nino Klaver en Delano Asante, die zich goed ontwikkelen, kunnen oudgedienden als Furhgill Zeldenrust en ik van toegevoegde waarde zijn volgend seizoen. Ik kijk per jaar hoe het verder gaat.” 

Prestaties dit seizoen
Ook over dit seizoen is Roderick positief. “In de eerste potjes was het nog niet denderend, maar vanaf oktober het goed. Er zijn weinig wisselingen in de basiself en we scoren gemakkelijk. Als we nu in de buurt van de top drie kunnen blijven en na de winterstop meteen goed beginnen, kunnen we zomaar gaan meedoen om de titel, net als in 2020 vlak vóór de coronaperiode, toen we koploper Katwijk konden achterhalen. Ook toen al hadden we beste papieren.”

Tweehonderd wedstrijden
De 32-jarige voetballer is bezig aan zijn achtste seizoen bij Rijnsburg. Alleen Jordy Strooker is langer verbonden aan Rijnsburgse Boys: negen seizoenen. Roderick Gielisse heeft met 179 competitiewedstrijden wel de meeste duels van de huidige A-selectiespelers op zijn naam staan. Roderick: “Op naar de 200 wedstrijden dus. Dat is een mooie persoonlijke doelstelling.”

Vorige clubs
Roderick kwam medio 2015 over van Sparta Rotterdam. Hij begon bij Rijnsburgse Boys als rechtsback, maar ook als centrale verdediger en controlerende middenvelder kan hij goed uit de voeten. In de jeugd speelde Roderick bij ADO Den Haag, gevolgd door een periode bij FC Dordrecht.