Bram van Egmond

Robbert Olijfveld kiest voor Rijnsburgse Boys

Rijnsburgse Boys heeft zijn eerste nieuwe aanwinst voor volgend seizoen te pakken: Robbert Olijfveld. De 26-jarige aanvaller komt over van IJsselmeervogels, waar hij sinds medio 2017 actief is. Robbert tekende een contract voor één jaar met een optie op een tweede seizoen.

De rechtsbenige aanvaller kan op meerdere plaatsen in de aanval uit de voeten, maar hij speelde gedurende zijn loopbaan het meest op de vleugel. Scoren en voorzetten geven gaat hem gemakkelijk af, mede dankzij zijn snelheid en techniek.
Keuze voor Rijnsburg
“Ik heb dit seizoen minder wedstrijden gespeeld dan ik wilde, daarom zijn IJsselmeervogels en ik in goed overleg uit elkaar gegaan,” zegt Robbert Olijfveld over zijn vertrek van De Westmaat. “Vervolgens handelde Rijnsburg heel snel. In gesprekken met onder andere de trainer voelde ik waardering. Het voelde goed, daarom heb ik voor Rijnsburgse Boys gekozen. Wat ik van Rijnsburg weet, is dat de ploeg altijd aanvallend en goed verzorgd voetbal speelt. Met goals en assists hoop ik hier mijn bijdrage aan te leveren.”
Jeugd bij Rotterdamse profclubs
De in Rotterdam wonende Robbert Olijfveld startte zijn voetbalcarrière bij Spartaan ’20 in Rotterdam. Daarna speelde hij in de jeugd van Excelsior Rotterdam (één seizoen) en Feyenoord (vier seizoenen). Vervolgens maakte hij als senior de overstap naar Sparta Rotterdam, waar hij als A-selectiespeler voornamelijk in Jong Sparta speelde. In 2014 maakte hij voor Sparta zijn debuut in de eerste divisie. Bij Sparta speelde hij onder anderen samen met Roderick Gielisse.
ASWH en IJsselmeervogels
Van medio 2015 tot medio 2017 voetbalde Robbert voor ASWH. In Hendrik-Ido-Ambacht veroverde hij de KNVB-districtsbeker en promoveerde hij van de hoofdklasse naar de derde divisie. Vervolgens meldde IJsselmeervogels zich voor hem. Wanneer hij daar komende zomer vertrekt, heeft hij er vier seizoenen opzitten in Bunschoten-Spakenburg.