Henk Hogewoning

Rob Zandbergen ook volgend seizoen actief op Middelmors

Rijnsburger Rob Zandbergen draagt ook komend seizoen het geel-zwarte shirt. Deze week tekende de 31-jarige verdediger een nieuw eenjarig contract waarmee hij zich tot medio 2024 aan Rijnsburgse Boys verbindt. Het wordt zijn zevende seizoen bij de A-selectie.

Sinds zijn terugkeer bij Rijnsburgse Boys, medio 2020, staat Rob Zandbergen vrijwel elke wedstrijd als linkback op het wedstrijdformulier, hoewel hij in geval van nood ook als centrumverdediger uit de voeten kan. Bijtekenen was dan ook snel geregeld, zegt Rob over zijn contractverlenging. “We gaan op dezelfde voet verder na de winterstop en volgend seizoen. Het grootste deel van de groep blijft intact dus ik ben optimistisch, zeker als we ons voor volgend seizoen nog gericht weten te versterken.”

Verwachtingen voor dit seizoen
“We hebben dit seizoen laten zien dat we van iedereen kunnen winnen”, zegt Rob over zijn verwachtingen voor de rest van dit seizoen. “De laatste wedstrijden voor de winterstop speelden we misschien niet ons beste spel maar we pakten wel de punten. Dat is een verschil met vorig seizoen. Nu is het zaak dat we niet verslappen en er meteen na de winterstop staan. Dan gaan we meedoen, hoewel we geen topfavoriet zijn. Met nog zestien wedstrijden te gaan en zes punten achterstand op de koploper is er van alles mogelijk.”

Op dit moment kampt Rob Zandbergen met een scheurtje in zijn hamstring, maar hij hoopt er in de eerste wedstrijd na de winterstop, op 21 januari thuis tegen Quick Boys, weer bij te zijn.

Vorige clubs
Hoewel begonnen in de jeugd van Oegstgeest, mag Rob Zandbergen zich een echte Ui noemen. Een groot deel van zijn juniorentijd speelde de geboren Rijnsburger op sportpark Middelmors, gevolgd door twee periodes bij de A-selectie van Rijnsburg, van medio 2011 tot medio 2014 en vervolgens weer sinds 2020. Tussendoor voetbalde de Rijnsburger bij FC Rijnvogels, Ter Leede en VVSB. Met succes. Bij Ter Leede werd hij kampioen en ook bij FC Rijnvogels promoveerde hij, daar via de nacompetitie.