Bram van Egmond

Rob Zandbergen keert terug bij Rijnsburg

Na zes jaar keert Rijnsburger Rob Zandbergen (28) terug bij Rijnsburgse Boys. Via omzwervingen langs FC Rijnvogels (drie seizoenen), Ter Leede (twee seizoenen) en VVSB (één seizoen) speelt de verdediger vanaf seizoen 2020-2021 weer in het geel-zwart.

“Het is toch het mooiste wanneer je in je eigen dorp kunt voetballen,” reageert Rob Zandbergen op zijn overgang. “In Rijnsburg ken ik veel mensen. En het is op het hoogste amateurniveau. Ik ben op een leeftijd dat ik niet bang meer hoef te zijn voor concurrentie. Bovendien ben ik topfit.”
Vertrouwen
Wat meegewogen heeft in de keuze van Rob, die het liefst als centrale verdediger speelt, is dat Henk Wisman trainer is van Rijnsburgse Boys. “Ik heb bij Ter Leede twee jaar fijn met hem samengewerkt en kreeg het vertrouwen van hem. Zoiets werkt wel mee.”
De meeste van de oud-ploeggenoten die Rob had in zijn eerste periode bij Rijnsburg, zijn inmiddels weg. Rob: “De tijd dat jongens tien jaar bij een club zitten, is voorbij. Alleen Jordy Strooker zit er nog. En ik ken natuurlijk Ian van Otterlo die van Ter Leede overkomt, plus verschillende mensen van de technische en medische staf.”
Vorige clubs
Rob Zandbergen begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van Oegstgeest. Vanaf de C-junioren speelde hij bij Quick Boys, waarna hij als eerstejaars senior overstapte naar Rijnsburgse Boys, in het dorp waar hij van jongs af aan woont. Daar brak hij door, maar nadat hij in seizoen 2013-2014 zijn basisplek was kwijtgeraakt en omdat hij gebrek aan vertrouwen voelde, verhuisde hij naar FC Rijnvogels, gevolgd door Ter Leede en VVSB.
“Mooie tijd”
“Daar heb ik geen spijt van,” kijkt Rob terug. “Ik heb een mooie tijd gehad. Met FC Rijnvogels ben ik gepromoveerd naar de derde divisie en bij Ter Leede werden we vorig seizoen kampioen en promoveerden we ook. Ook bij VVSB, wat weer een stapje hoger was, heb ik het naar mijn zin, ondanks dat de gekozen speelwijze (5-3-2) mij minder ligt. Maar Rijnsburg bleef toch kriebelen.”