Maryléne Hogewoning

Rob Zandbergen gaat op voor seizoen nummer acht

Verdediger Rob Zandbergen (32) heeft zijn handtekening gezet onder een éénjarig contract waardoor hij tot medio 2025 verbonden blijft aan Rijnsburgse Boys. Daarmee gaat hij, verdeeld over twee termijnen, op voor zijn achtste seizoen bij de Uien.

“Peter Cadel (bestuurslid voetbaltechnische zaken, red.) benaderde mij twee weken geleden voor een gesprek over mijn contractverlenging”, zegt Rob Zandbergen. “Daarin kwam naar voren dat de club me graag nog een tijdje bij Rijnsburg wil houden met als voornaamste reden dat ik een belangrijke schakel ben zowel binnen als buiten het veld. Mijn intentie was eigenlijk al om door te gaan bij Rijnsburgse Boys. En na een gesprek met de nieuwe trainer heb ik de beslissing definitief gemaakt.”

Twijfels
“Maar ik heb wel getwijfeld: je moet het voetballen natuurlijk wel kunnen blijven combineren met gezin en werk. Het werd bijvoorbeeld vorig jaar best druk toen mijn zoontje geboren is. Maar na de winterstop en na het trainingskamp had ik wel door dat ik het liefst nog een jaar door wil gaan.”

Gesprek met nieuwe trainer
“Ik ben nog wel voordat ik mijn contract verlengde het gesprek aangegaan met de nieuwe trainer René van der Kooij. Dat doe ik altijd, zodat ik weet wie ik voor me heb en hoe hij over voetbal denkt. Ik ben te spreken over wat ik van hem gehoord heb en heb dus alleen maar meer redenen om bij te tekenen bij Rijnsburg.”

Doelstellingen
Het doel voor de komende tijd is duidelijk voor Rob: “Persoonlijk wil ik alles blijven spelen en mijn niveau halen. En verder hoop ik natuurlijk volgend seizoen weer net zo betrouwbaar te zijn. Qua teamprestatie moeten we dit seizoen proberen zo hoog mogelijk te eindigen en volgend jaar weer proberen mee te draaien met de top 5.”

“Wat er na volgend jaar gaat gebeuren, zien we wel weer. Ik kijk per jaar of het voetbal nog te combineren valt met de thuissituatie, in relatie tot mijn niveau en mijn leeftijd. Voor nu zit ik op mijn plek bij Rijnsburgse Boys en heb ik het enorm naar mijn zin.”

Stand van zaken A-selectie
Behalve Rob Zandbergen hebben tot nu toe Daan Walraven, Wesley Zonneveld, Guus Zuidema, Dennis van der Plas en Dani van der Moot hun contract verlengd. De opties in de contracten van Bram Ros, Jeroen Spruijt, Delano Asante, Sjors Kramer en Steff van Rooijen zijn door de club gelicht. Nino Klaver, Ilias Kariouh en Robin van der Meer hebben een doorlopend contract tot medio 2025.

Voor seizoen 2024-2025 zijn tot nu vier nieuwe spelers vastgelegd: vleugelspits Anthony Slierendrecht (TOGB), aanvaller Mark van der Weijden (Sparta Nijkerk), middenvelder Tom Bijen (FC Rijnvogels) en verdediger Thomas van Haaften (Quick).