Nico Glasbergen

Rob Zandbergen en Wesley Zonneveld tekenen één seizoen bij

Rob Zandbergen (29) en Wesley Zonneveld (28) hebben te kennen gegeven nog een seizoen op Middelmors te willen spelen, met een optie voor nog één jaar. De huidige linksback en de eerste keeper van Rijnsburgse Boys gaan dus hun tweede achtereenvolgende seizoen in bij de Uien, met dien verstande dat het voor Rob Zandbergen zijn tweede termijn is. Hij speelde al eerder drie seizoenen voor geel-zwart.

Rob Zandbergen: ‘Bovenin meedraaien moet kunnen’

Rob Zandbergen begon zijn carrière bij v.v. Oegstgeest, om vanaf de C-junioren tot het begin van zijn seniorentijd bij Quick Boys te spelen. Rob speelde vanaf seizoen 2011-2012 bij Rijnsburgse Boys, aanvankelijk bij de reserves. Zijn goede prestaties bleven niet onopgemerkt en hij speelde zich in de loop van de tijd in de basis, onder Niek Oosterlee. Nadat hij in het seizoen 2013-2014 zijn basisplek was kwijtgeraakt en omdat hij gebrek aan vertrouwen voelde, verhuisde hij naar FC Rijnvogels, gevolgd door Ter Leede en VVSB. Mede door de blessure van Jordy Strooker speelde Rob zich dit seizoen met zijn routine, inzicht en goede functionele techniek als nieuwe linksback in de basis. En dat doet hij, ondanks dat het niet zijn meest favoriete positie is, prima.

Voorproefje
“Het is een raar jaar en de verlenging voelt meer als een begin. Voor mijn gevoel hebben we alleen een voorproefje en een voorbereiding gehad. Dat voelt goed en ik heb het prima naar mijn zin. Omdat Jordy Strooker geblesseerd is geraakt, ben ik op linksback beland, dat gaat over het algemeen best aardig en ik speel alles. Als verbeterpunt wil ik aanvallend wel wat meer brengen en achterin positioneel beter staan.”
Basisplek
Over zijn doel is Rob duidelijk. “Mijn doel was om een basisplek te veroveren en die te behouden, met de centrale posities achterin in gedachten. Dat werd linksback, maar omdat ik een aantal seizoenen geen linksback meer heb gespeeld, is het soms zoeken. Als mijn spel wat vooruit gaat, dan ben ik tevreden. Als team zou een plek in de top vijf prachtig zijn, als het seizoen weer wordt hervat. We hebben een goede ploeg en moeten in de bovenste helft mee kunnen draaien.”
Fit blijven is wat lastiger. ”Ik fitness en zit op de racefiets. Maar tegen een bal trappen is natuurlijk veel leuker.”

Wesley Zonneveld: ‘Alleen maar plusjes’

Keeper Wesley Zonneveld kwam afgelopen seizoen over van Scheveningen. Daar keepte hij één seizoen, nadat hij maar liefst acht jaar onder contract stond bij Telstar. Zijn jeugd bracht hij door bij FC Lisse, waarna hij in de A-junioren overstapte naar AZ. Na twee seizoenen in Alkmaar vervolgde hij zijn loopbaan bij Telstar.
In de basis
De ervaren doelman keepte zich met zijn kenmerkende rust en imposante fysiek in de basis bij Rijnsburgse Boys, waar hij opviel door onder andere zijn goede spelhervattingen en uitstraling. In de voorlopig laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, thuis tegen Kozakken Boys, wist hij onder andere met een prachtige safe op een afstandsschot de nul te houden.

Met het aanblijven van Zonneveld wordt er weer een speler van het huidige basisteam vastgelegd, een goede zaak met het oog op de continuïteit.
Keuze gauw gemaakt
“Ik heb geen enkele reden kunnen bedenken waarom ik eventueel weg zou gaan. Er waren alleen maar plusjes, dus dan is de keuze gauw gemaakt. We hebben een geweldige groep en het is een geweldige club. Ondanks de huidige omstandigheden is het genieten om op Middelmors te mogen spelen.”
Zo hoog mogelijk eindigen
Fit blijven doet Wesley onder andere door hard te lopen en thuis wat dingen te doen. “We gaan vanaf aanstaande zaterdag ons weer melden op de club en dan kunnen we in hele kleine groepjes weer wat doen. Ik heb wat pijntjes aan mijn lies gehad en was bezig om dusdanig fit te worden dat ik er een hele competitie kan staan. Dat was en is mijn doelstelling. En zo hoog mogelijk eindigen met het team. Een plek in de top vijf zijn we verplicht op de lange termijn en als we als team bij elkaar blijven dan gaan we volgend seizoen voor de titel!”