Bram van Egmond

Rob Zandbergen (22) vertrekt naar FC Rijnvogels

Rob Zandbergen

Gisteravond heeft Rob Zandbergen bij Rijnsburgse Boys bekend gemaakt dat hij aan het einde van dit seizoen vertrekt naar FC Rijnvogels. Daarmee komt er een eind aan de opmars die Rob in 3 seizoenen bij Rijnsburgse Boys heeft gemaakt. Rob kwam in het seizoen 2011/2012 over van Quick Boys naar Rijnsburgse Boys, nadat hij een aantal jaren in de jeugd en in het tweede elftal van Quick Boys had gespeeld. Nadat hij bij Quick Boys niet meer in de A-selectie werd opgenomen, kwam hij over naar de B-selectie en het tweede elftal van Rijnsburgse Boys. Daar groeide hij al snel uit tot een vaste en betrouwbare waarde. In het daaropvolgende seizoen werd dat beloond met een promotie naar de A-selectie, alhoewel Rob nog steeds wekelijks in het tweede elftal speelde. Het seizoen 2012/2013 werd een groot succes met een kampioenschap en het bereiken van de halve finale van de algehele zaterdagtitel voor reserve-elftallen. Aan het einde van dat seizoen speelde Rob ook zijn eerste wedstrijden in de hoofdmacht van Rijnsburgse Boys, waar hij zeer positief opviel. In het huidige seizoen stootte Rob verder door. Dat kwam tot uitdrukking in 9 basisplaatsen in de eerste wedstrijden. Ook speelde Rob in de bekerwedstrijden, waaronder tegen Roda JC. Na een blessure duurde het even voordat Rob weer aantrad in het keurkorps van Niek Oosterlee. Met een invalbeurt en een basisplaats in de laatste wedstrijd tegen Lisse streed Rob weer om een vaste plaats. Veel vaste volgers van de Rijnsburgse hoofdmacht dragen Rob een warm hart toe. Derhalve zal het vertrek van Rob met lede ogen worden aangezien.
In een reactie gaf Rob aan.
“Ik wil graag mijn kans op speeltijd in het eerste elftal zo groot mogelijk maken. Uit de laatste maanden en de gesprekken voor volgend seizoen heb ik niet kunnen opmaken dat mijn kansen zo groot zijn dat ik een vaste basisplek heb. Bovendien vond ik de communicatie toen ik niet speelde niet helemaal lekker en had ik niet het gevoel het volledige vertrouwen te hebben. Bij Rijnvogels had ik wel een goed gevoel, het is een club met ambitie die een rol van betekenis wil gaan spelen, met een grote kans dat de club volgend jaar in de Hoofdklasse speelt. Bij Rijnvogels kan ik me door veel speelminuten verder doorontwikkelen, wie weet wat er dan over twee jaar mogelijk is. Ik wil een eventuele terugkeer bij Rijnsburgse Boys zeker niet uitsluiten”.
Voorzitter Ad Hendriksen van Rijnsburgse Boys reageerde ook.
“Ik vind het erg jammer dat we Rob voor Rijnsburgse Boys niet hebben kunnen behouden. Wij hadden het gevoel met Rob in de richting van een verbeterd contract te werken, voor langere tijd. Voor Rob zou een verlengd verblijf in de A-selectie van Rijnsburgse Boys een goede mogelijkheid zijn om zich op Topklasseniveau door te ontwikkelen. Garanties op een basisplaats kunnen we echter niet geven, die garantie krijgt niemand bij ons. Wij streven naar een hoogwaardige groep met gezonde interne concurrentie op alle posities, zodat iedere speler zich kan en moet bewijzen om zijn plaats te verdienen. Daarin start iedereen vanuit dezelfde basis. Nogmaals, erg jammer, wij hadden Rob er graag bijgehouden, maar dat is ons helaas genoeg niet gelukt”.
Uiteraard wensen wij Rob van deze plek veel sportief succes bij FC Rijnvogels!