outhands

Rijnsburgseboys.nl Jaaroverzicht 2008

Aan het eind van het jaar vliegen de jaaroverzichten je weer om de oren. Daar doen we op de site van Rijnsburgse Boys natuurlijk vrolijk aan mee, al was het alleen maar omdat ook 2008, met al haar hoogtepunten, weer een topjaar was voor de vereniging. Hieronder vindt u een overzicht van het belangrijkste nieuws dat op de website van Rijnsburgse Boys voorbij is gekomen.

Op 2 februari vond er een unieke wedstrijd plaats op sportpark Middelmors. Rijnsburgse Boys 2 speelde tegen Rijnsburgse Boys 1 in de derde ronde van van de districtsbeker. Ook al was van te voren door hoofdtrainer Ted Verdonkschot aangegeven dat het eerste elftal moest winnen, werd het toch een aantrekkelijke wedstrijd waarin de reserves zich niet zomaar aan de kant lieten zetten. Het werd 4-2 voor Rijnsburgse Boys 1.

Op zondag 9 maart werd er op de website van Rijnsburgse Boys een prachtige mijlpaal bereikt. Het aantal bezoekers (sinds de start in 2005) ging over het miljoen. Een opsteker voor de vele vrijwilligers die meewerken aan de mooiste voetbalsite van Nederland (al zeggen we het zelf).


De paasveiling bracht ook in 2008 weer een prachtig bedrag op voor de club

Op vrijdagavond 4 april vond de 8ste editie van de traditionele paasveiling plaats. Er gingen 299 kavels over de ’toonbank’ waarvan de trips naar buitenlandse voetbalwedstrijden erg goed scoorden. Er werd €58.000 opgehaald voor Rijnsburgse Boys.

Op 19 april werd Rijnsburgse Boys 2 voor het tweede opeenvolgende jaar kampioen. In een aantrekkelijke wedstrijd werd Vitesse Delft met 5-1 verslagen door me mannen van Arie van Dijk. Doelpuntenmakers waren Niels Hogewoning (2x), Leslie vd Berg, Lex Heemskerk en Robbert van Delft.


Rijnsburgse Boys 2 behaald voor de tweede keer op rij het kampioenschap

Ook op 19 april werd officieel bekend gemaakt dat Joost Kuhlmann weer terug zou keren bij Rijnsburgse Boys. De ongekend populaire spits maakte na het seizoen 2006-2007 de overstap naar IJsselmeervogels, tot groot verdriet van de supporters. Het bericht van zijn vertrek heeft nog steeds het record van het meeste aantal lezers en de meeste reacties op de website van Rijnsburgse Boys. Inmiddels speelt Kuhlmann weer in het vertrouwde geel/zwart.

Op 3 mei valt de beslissing in de hoofdklasse A. Na twee seizoenen als tweede te zijn geeindigd, weet FC Lisse eindelijk de titel in de wacht te slepen. De Lissenaren versloegen Ter Leede met 0-2 terwijl de andere titelkandidaat Quick Boys een 1-2 voorsprong op het laatste moment verspeelde. Rijnsburgse Boys eindigd uiteindelijk op een prima 2e plaats met 47 punten.

Op 24 mei wint Rijnsburgse Boys voor de derde keer in de historie van de club de districtsbeker. In een sportieve finale op het veld van Noordwijk bleek Rijnsburg een maatje te groot voor Quick Boys 2. Van de vele kansen die de geelzwarten kregen, werden er via Jelle Bouma en Martijn Gootjes twee benut, wat voldoende was om de beker in ontvangst te mogen nemen.


Jelle Bouma houdt trots de grote beker boven zijn hoofd

Op 14 juni wint Rijnsburgse Boys de landelijke KNVB-amateurbeker. Dit gebeurde met een thuisoverwinning van 2-0 op Achilles ’29 uit Groesbeek. Doelpuntenmakers waren Raymond Kolder en Martijn Gootjes. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de club dat deze prijs gewonnen is.
 
Op 23 augustus speelt nationale bekerhouder Rijnsburgse Boys voor de supercup tegen amateurlandskampioen FC Lisse. Beide clubs streden dit jaar voor het eerst in de geschiedenis om deze prijs die sinds 1995 aan de vooravond van een nieuw voetbalseizoen wordt vergeven. Het matig opgekomen publiek kreeg een weinig boeiende wedstrijd voorgeschoteld dat door een buitenspelgoal van FC lisse vlak voor tijd werd beslist.

Op 13 september hebben Rijnsburgse Boys en Unicef voor de wedstrijd tegen Noordwijk een samenwerkingsovereenkomst getekend.
Unicef is de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties en komt wereldwijd op voor de rechten van alle kinderen. Met ingang van het nieuwe seizoen gaan Unicef en Rijnsburgse Boys samenwerken om geld in te zamelen en om er samen voor te zorgen dat ze allebei nog meer positieve bekendheid krijgen.


Grote vreugde na de prachtige overwinning op RBC

Op 23 september halen de Boys een imponerende bekerstunt uit. Op karakter en pure vechtlust boekte Rijnsburgse Boys een fantastische en historische overwinning op de profs van RBC Roosendaal. Na een onwennige start groeiden de Rijnsburgers meer en meer in de wedstrijd. Doordat de ploeg van trainer Rob Meppelink een vroege voorsprong niet wist (en op den duur niet kon) uitbreiden werd een onvervalst Rijnsburgs slotoffensief de Roosendalers uiteindelijk fataal. Nadat ook het publiek aanvoelde dat een stunt er absoluut in zat, kwamen de Uien in een flow terecht. Met twee hartverwarmende goals ontplofte de Middelmors: 2-1.

Op 11 november ging Rijnsburgse Boys eervol ten onder tegen eredivisionist NEC. In een spannende wedstrijd deden de geel/zwarten niets onder voor de Nijmegenaren. Pas in de verlenging kon NEC op voorsprong komen toen Youssef El-Akchaoui een penalty benutte. Al met al heeft Rijnsburgse Boys een geweldige bekerwedstrijd op de mat gelegd en kon het meegereisde publiek, na een fantastische voetbalavond, met opgeheven hoofd naar huis.


Een vak vol Uien in het stadion van NEC

Op 26 november wordt bekend dat hoofdtrainer Ted Verdonkschot aan het eind van het seizoen Rijnsburgse Boys gaat verlaten, op zoek naar een nieuwe uitdaging. Verdonkschot is de meest succesvolle coach in de geschiedenis van Rijnsburgse Boys 

(met dank aan de fotografen)