Rijnsburgse Boys zet zegereeks voort

Het duel in Werkendam begon vijf kwartier te laat, omdat de scheidsrechter niet tijdig was ingelicht dat hij als vervanger moest aantreden. Eenmaal begonnen kwam Rijnsburgse Boys net als in de voorgaande wedstrijden al snel op voorsprong. Een vrije trap van Peter Freke aan de rechterkant van het veld werd door Martijn Gootjes knap binnengekopt. Kozakken Boys protesteerde dat Gootjes voorafgaand aan de kopbal zijn tegenstander naar de grond werkte, maar scheidsrechter Gijzen wees naar de middenstip: 0-1. Kozakken Boys, dat enkele basisspelers miste door blessures en schorsingen, leek even van slag, want de bezoekers kregen grip op de wedstrijd. Een schot van Peter Freke ging over en even later werd een inzet van Joost Kuhlmann van de lijn gehaald, waarbij volgens de Rijnsburgers hands werd gemaakt.

Martijn Gootjes wederom goed voor twee doelpunten (foto hans Oudwater)

Na twintig minuten werd Kozakken Boys tweemaal gevaarlijk. De in degradatiegevaar verkerende ploeg had pech dat een inzet van Marc Vink via de binnenkant van de paal het veld weer inrolde. Vlak daarna tikte doelman Tim Orlowski een vrije trap van Leo Koswal fraai uit de bovenhoek. In het restant van de eerste helft viel er niet zoveel te beleven, al werd een voorzet van Djuric Ascension zodanig door de wind gedragen, dat Kozakken Boys-doelman Sander Duindam alle moeite had om de vangbal niet over de eigen doellijn te lopen. Ascension speelde overigens als vleugelaanvaller vanwege de terugkeer van Raymond Kolder in het elftal. Daardoor schoof Ascension van het middenveld een linie door, ten koste van Frank Zinhagel, en speelde Danny van der Vijver centraal op het middenveld.

Met de wind en de regen in de rug begon Kozakken Boys goed aan de tweede helft. Samuel Scheimann profiteerde van een foutje van Erwin van der Lugt, maar oog in oog met Orlowski zag hij zijn inzet gekeerd worden door de doelman. De thuisploeg zat de Rijnsburgers fel op de huid, maar verder dan een schot van topscorer Thijs Houwing in de handen van Orlowski kwam het niet. Rijnsburgse Boys ging efficiënter met de mogelijkheden om en kwam na 68 minuten op een 0-2 voorsprong. Opniew was Peter Freke de aangever. Zijn voorzet van rechts bereikte Gootjes, die fraai zijn alweer 16e doelpunt van het seizoen scoorde.

Wissel van Peter Freke en Jaap Jan Zandbergen (foto Hans Oudwater)

Twee minuten na het doelpunt kreeg Kozakken Boys een uitgelezen kans om de spanning terug te brengen. Een voorzet van Rudy Aerts kwam bij Patrick Samba, maar al glijdend ging zijn inzet voorlangs. Twee minuten later werd het alsnog 1-2 toen Houwing een corner van Koswal binnenkopte. Het bleef daarna spannend, totdat Gootjes zeven minuten voor tijd een strafschop versierde. Peter Freke bekroonde zijn goede wedstrijd met een strakke schuiver in de rechterhoek, waarmee de wedstrijd beslist was. Met de vierde overwinning op rij blijft Rijnsburgse Boys in het spoor van FC Lisse, dat nog altijd twee punten voorsprong heeft.

Kozakken Boys – Rijnsburgse Boys: 1-3 (0-1)
10. Gootjes 0-1, 68. Gootjes 0-2, 72. Houwing 1-2, 84. Peter Freke 1-3 (pen.)

Opstelling Kozakken Boys: Duindam; De Jong, Den Braber, Hol, Scheimann; Aerts, Sas, Vink; Koswal, Houwing, Samba.

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski; Groot, Bart Freke, Van der Lugt, Simons; Peter Freke (90+1. Jaap-Jan Zandbergen) , Van der Vijver, Kolder; Kuhlmann, Gootjes (86. Biekman), Ascension (75. Zinhagel).