outhands

Rijnsburgse Boys wint weer eens van FC Lisse

 

Rijnsburgse Boys begint de wedstrijd (in een gecombineerd uittenue waarvan de maag van Maik de Boer waarschijnlijk omdraait) met Jeffrey Winter en Peter Freke in de basis ten faveure van Martijn Gootjes en Resham Sardar (ziek geweest en niet optimaal getraind). Na een eerder schot van Damiano Schet, krijgt Jeffrey Winter al na vijf minuten een opgelegde kans om op voorsprong te komen, maar om onverklaarbare redenen gaat de bal huizenhoog over. FC Lisse, enigszins gehavend zonder bijvoorbeeld Sergio Ommel en René van Wieringen, begint nog wel fris en fruitig aan de wedstrijd en Richard van Nieuwkoop moet attent uitkomen wanneer Hanne Hagary even gevaarlijk lijkt te gaan worden. De wedstrijd moet eigenlijk nog op gang komen, maar gaat wel gelijk op in die eerste twintig minuten. Enorme kansen zijn er nog niet, maar wel een aantal schoten vanuit de tweede lijn. Namens de thuisploeg mogen Van Heulen en Messaoud aanleggen, maar de uiteindelijke uitvoering is teleurstellend. Dit geldt ook voor de gebroeders Freke namens Rijnsburgse Boys. De oudste Freke krijgt in deze wedstrijd een aantal keren de mogelijkheid om zijn goede schot te demonstreren, maar het vizier stond krom deze middag. De jongst Freke, die natuurlijk ook een heel behoorlijk schot in de benen heeft, krijgt de bal terug van Jeffrey Winter, maar schiet over.

Vervolgens krijgen beide teams de eerste grote kans van het duel. Allereerst is het Joost Kuhlmann die, tot twee keer toe, met een volley de keeperskwaliteiten van doelman Mark de Vries mag testen. Hoewel de doelman de gehele wedstrijd een niet al te beste indruk achterlaat, pareert hij deze pogingen van Kuhlmann meer dan behoorlijk. Aan de andere kant kan Rik Vermeulen op links doorgaan en de bal over de grond helemaal tot aan de rechterkant krijgen. Mo Messaoud komt hiermee in scoringspositie, maar doelman Richard van Nieuwkoop speelt wederom een foutloze wedstrijd en behoudt de nul en blijft hiermee de minst gepasseerde doelman van de Topklasse. Deze grote kans van de thuisclub blijft derhalve onverzilverd en een grotere kans zal er niet meer komen.

Het krachts- en kwaliteitsverschil in deze wedstrijd in Rijnsburgs voordeel wordt allengs groter, maar het blijft in de eerste helft wat rommelig. Pas in de 35e minuut valt de eerste corner van de wedstrijd te noteren, maar doelman De Vries maakt de Rijnsburgse spelhervatting, zij het met het nodige geluk en via het achterhoofd van Kuhlmann, onschadelijk. Even later weet de ploeg van Niek Oosterlee het inmiddels zichtbare klasseverschil ook om te zetten in een voorsprong. Danny van der Vijver, één van de uitblinkers deze middag, behoudt het overzicht en opent fraai aan de linkerkant op Damiano Schet. De aanvaller is vaker succesvol buiten de zestien dan binnen de zestien en kiest er deze keer wederom voor om een schot op doel te gaan wagen. (Later zag uw verslaggever op TV-West dat het toch een meter in de zestien was, maar feit blijft dat Schet vaak met afstandsschoten weet te scoren). Hoewel nog getoucheerd door De Vries, vliegt de bal tegen de touwen: 0-1. FC Lisse lijkt deze middag weinig nodig te hebben om de handdoek te gooien en kan niet meer fatsoenlijk van zich afbijten. Aanvoerder Kevin Winter moet nog één keer even aan de noodrem hangen wanneer Hagary op rechts dreigt door te breken. Een verder onopvallende (en dus goede) scheidsrechter trekt een terechte gele kaart.

Wanneer de vuurwerkdampen nog niet helemaal opgetrokken zijn, begint de wedstrijd al aan het tweede bedrijf. Als toeschouwer heb je de indruk dat Rijnsburgse Boys met de 0-1 ruststand al een degelijke basis voor de overwinning heeft gelegd, omdat na de 0-1 FC Lisse geen vuist meer kon maken. Een 0-2 lijkt dan ook de genadeklap te zijn voor de thuisploeg. Tussen twee gele kaarten door (voor Richard van Heulen: neerleggen Daminao Schet & Lars Rauws: neerleggen Peter Freke) scoort Rijnsburgse Boys na tien minuten in de tweede helft deze broodnodige 0-2. Na goed opkomen van Ronald Breinburg belandt de bal bij Danny van der Vijver. De Rijnsburger gaat samen met Kevin Weijers naar de grond, maar in plaats van zeuren om een strafschop, staat Van der Vijver snel op en schiet alsnog raak: 0-2.

Peter Freke probeert het nog een aantal keer van afstand, maar zijn doelpunt blijft uit. Bij FC Lisse lijken de krachten inmiddels nog verder te zijn weggezakt en bij Rijnsburg mogen Martijn Gootjes en Resham Sardar hun opwachting maken. Acht minuten na zijn invalbeurt kan Gootjes zijn naam al op het scorebord krijgen. Op aangeven van Joost Kuhlmann tikt de spits behendig de bal achter doelman De Vries: 3-0. De enige echte actie van de spits is ook direct zijn zevende competitiegoal, waarmee Gootjes ook dit seizoen weer zijn klasse etaleert. Vier minuten later mag ook Ronald Breinburg zijn doelpuntje meepikken. Uit een corner van Kevin Winter kopt de verdediger snoeihard raak en scoort hiermee de 0-4 tegen zijn oude ploeg.

Uiteraard is de wedstrijd hiermee gespeeld en, net als in de eerste helft, slaat de scheidsrechter de blessuretijd gewoon over. Iets waar overigens niemand rouwig om was. Rijnsburgse Boys doet goede zaken door ook deze uitwedstrijd te winnen, maar ook de directe concurrentie wint deze speelronde. IJsselmeervogels wint weer eens in de slotfase (het zal niet) en ook Spakenburg stelt de overwinning pas veilig in het laatste deel van de wedstrijd tegen Montfoort (die natuurlijk weer om 15:00 begon, kan de KNVB daar nu eens niet wat aan doen?). Komende twee weken wachten er twee thuiswedstrijden tegen de streekgenoten Noordwijk en ARC.

FC Lisse – Rijnsburgse Boys 0-4 (0-1)
36)  Diamiano Schet   0-1
55)  Danny van der Vijver   0-2 
75) Martijn Gootjes   0-3
79) Ronald Breinburg   0-4

Gele kaarten FC Lisse:  Richard van Heulen/ Lars Rauws
Gele kaarten RBB:  Kevin Winter

Scheidsrechter:  de heer Bronsvoort
Toeschouwers:  1.500   

Opstelling FC Lisse:
De Vries, Weeber, Weijers, Zoontjes, Supusepa, Van Heulen, Vermeulen (76: Dedel), Rauws (67: Daal), Ent, Hagary, Messaoud (86: Kuijten)
Opstelling Rijnsburgse Boys:
Van Nieuwkoop, Breinburg, Van Noord, Bart Freke, Van Beuningen, Kevin Winter, Kuhlmann, Van der Vijver, Jeffrey Winter (67: Gootjes), Peter Freke (67: Sardar), Schet (78: Molenaar)