Rijnsburgse Boys wint van ARGON

Onder uitstekende weersomstandigheden speelde Rijnsburgse Boys een nuttige oefenwedstrijd tegen zondag hoofdklasser ARGON.  Beide ploegen, die in de eerste helft met een groot aantal basis-spelers uitkwamen, maakten er bovendien een aantrekkelijk duel van.

ARGON paste zich het snelst aan aan de omstandigheden en had daardoor in de eerste 20 minuten een veldoverwicht. Tot doelpunten kwamen de Mijdrechters niet, mede door het goede keeperswerk van de weer herstelde Orlowski. Daarna nam Rijnsburgse Boys het initiatief over en ontspon zich een aantrekkelijk duel, dat tot aan de rust doelpuntloos bleef.

Na de rust kwam Zwaan in het veld voor Orlowski. Rijnsburgse Boys startte sterk na de rust, maar kreeg nauwelijks kansen. Die kreeg ARGON wel, maar ook zij kwamen niet tot scoren. Na ongeveer een uur spelen, wisselde Verdonkschot 6 man. Groot, van der Lugt, Bart Freke, van der Vijver, Ascencion en Gootjes werden vervangen door Joey Zandbergen, van Beuningen, Hogewoning, van Egmond, van Es en Biekman. Rijnsburgse Boys bleef goed combineren, maar kwam toch achter. Onnodig balverlies werd fataal. Van Vuuren scoorde in de 80ste minuut, nadat al eerder de paal was geraakt en een overtreding in het strafschopgebied onbestraft was gebleven. 2 minuten later was het al weer gelijk. Een afgeslagen bal werd door van Es vanaf 20m op de slof genomen en doelman Zeinstra was kansloos. Dat was hij nogmaals in de slotminuten. Toen kwam Biekman op links door en zijn voorzet kwam via van Egmond op het hoofd van Hogewoning, die de 1-2 scoorde. Kolder, Zinhagel, Bouma en Peter Freke speelden de gehele wedstrijd.

Aanstaande zaterdag hervat Rijnsburgse Boys in eigen huis de competitie met de derby tegen buurman Katwijk. De voorbeschouwing van deze wedstrijd kunt u morgenochtend op deze site lezen.