Bram van Egmond

Rijnsburgse Boys wint van ADO’20

Afgelopen zaterdag was Hoofdklasser ADO ’20 te gast bij Rijnsburgse Boys. In een vooral in de eerste helft aantrekkelijke wedstrijd won de thuisploeg op haar eigen Open Dag met 4-1 van de vorig jaar uit de Topklasse gedegradeerde ploeg.
Dat het de ploeg ernst is om zo snel mogelijk terug te keren naar de Topklasse moge blijken uit de grote groep nieuwe spelers die door de ploeg uit Heemskerk zijn aangetrokken, waaronder een aantal spelers uit de succesjaren, zoals bv Dekkers en Neele.

foto (13)

Foto Hans Heemskerk


In deze wedstrijd was Rijnsburgse Boys  echter te sterk voor de pas 1 week in training zijnde ploeg van trainer Sluijters en assistent Bronckhorst. Al vroeg in de wedstrijd werd het 1-0 door een door Ignacio benutte penalty. Doelman Van der Wijst stuitte de Gielisse onreglementair en scheidsrechter van Duijn was onverbiddelijk.   Wellicht was ADO ’20 de weg even kwijt, want al binnen 10 minuten was de stand 2-0 toen een vlot lopende aanval door Tillema werd afgemaakt.  De thuisclub speelde, ondanks dat de spelers een Open Dag achter de rug hadden, fris en aanvallend voetbal. Dat werd nog voor rust beloond met 2 doelpunten. Eerst scoorde de uitstekend bediende Leonard (in zijn eerste wedstrijd voor Rijnsburgse Boys)  de 3-0. Maar het laatste doelpunt voor rust was de mooiste van de middag. Ignacio ontving de bal op eigen helft. Ging op snelheid en kracht 3 tegenstanders voorbij en rondde fraai af.
foto (39)

Foto Hans Heemskerk


In de rust bracht trainer Oosterlee 7 nieuwe spelers in het veld. Dat betekende blijkbaar even wennen. ADO ’20 profiteerde via Amson en scoorde tegen. Het laatste half uur was Rijnsburgse Boys  echter weer oppermachtig, maar het wist niet meer te scoren. Enerzijds omdat doelman Laan verschillende goede reddingen verrichtte, anderzijds omdat de gecreëerde kansen niet werden benut.
Opstelling Rijnsburgse Boys:
Van Nieuwkoop, Gielisse (46. Van den Oever), Freke (46. Ossevoort), Troost (46. Tol), Kuipers, Vlug (46. Sardar), Ignacio, van der Vijver (46. Knoester), Celen, Leonard (46. Wijks), Tillema (46. Van Eeuwijk).