Rijnsburgse Boys wint na strafschoppen

Voor de derde keer op rij bereikt Rijnsburgse Boys de volgende ronde in de strijd om de KNVB-districtsbeker door het nemen van strafschoppen. Dit keer werden de Katwijkse buren uit de Kooltuin verslagen. FC Rijnvogels werd na een dapper gespeelde wedstrijd vanaf 11 meter met 4-3 naar huis gestuurd. Zes spelers stonden bij Rijnsburgse Boys in de basis die ook in het tweede elftal al de nodige bekerervaring hadden opgedaan. Door een aantal maanden geleden te winnen bij Katwijk…. via strafschoppen.

Het is een wat onwennig situatie zo op en langs het 2e veld. De tribune zorg dit keer hooguit voor wat rugdekking tegen de wind en de kuipstoeltjes ontbreken. De cabaretiers Peter Heerschop en Viggo Waas lopen ondertussen tv-opnames te maken voor voetbal.nl. En binnen de lijnen valt in het begin van de wedstrijd nog niet veel te beleven. Rijnsburgse Boys probeert FC Rijnvogels op eigen helft vast te zetten. Maar verder dan een paar corners en een schot van Resham Sardar komt het dan nog niet. De eerste serieuze mogelijkheid valt na een kwartier spelen te noteren. Het voorbereidend werk is van Jos van Beuningen en Richal Leitoe, het schot van Hazelhoff is een prooi voor Rob Platteel. Even later is het Leslie van den Berg die uit een vrije trap van Niels Hogewoning de bal goed – maar vlak langs de paal kopt. Aan de andere kant van het veld wordt Tim Orlowski niet vaak op de proef gesteld. De beste mogelijkheid aan de kant van Rijnvogels lijkt voor Amor te zijn. Maar het blijft bij de gedachten aan een omhaal – in werkelijkheid raakt hij de bal niet. Richal Leitoe heeft na ruim een half uur spelen de 1-0 op de slof maar schiet in handen van de doelman. Kleine kansjes van Leslie van den Berg en Niels Hogewoning vlak voor de thee worden ook niet benut. Zelfs een vrije trap op een paar meter van het doel – Platteel nam de bal onreglementair in zijn handen – vliegt hoog over zodat de rust met 0-0 aanbreekt.

Met een flitsend schot van Richal Leitoe – een kruising tussen een voorzet en schot vanaf links – wordt de tweede helft geopend. De bal gaat via de vingertoppen van de 2e doelman van FC Rijnvogels naast. Daarna is er zeker sprake van een Katwijks kwartiertje. De gasten proberen de Rijnsburgers verder van hun eigen doel te verdedigen en breken de score na een kwartier in de tweede helft bijna open. Weer is het Said-Saide Amor die denkt te mogen scoren maar vindt in eerste instantie Tim Orlowski op zijn weg. En wordt vervolgens voor buitenspel afgefloten. FC Rijnvogels ruikt dat er meer in zit en komt een paar keer gevaarlijk uit de hoek. De thuisploeg stelt daar alleen een schot van Resham Sardar na een kwartiertje tegenover. In de laatst twintig minuten golft het spel aardig op en neer. Yuri van Es ziet in die periode zijn kopbal vlak voor de lijn weggewerkt worden en ook Richal Leitoe krijgt nog een mogelijkheid. Beide ploegen krijgen ook nog grote kansen om in de slotminuten alsnog de volledige zege binnen te halen. Drie minuten voor tijd kan een schot van Yuri van Es op een mooie voorzet van Mustafa Celen door de verdediging te nauwer nood geblokt worden. En in blessuretijd gaat Kwarteng alleen op Orlowski af. De Rijnvogel schiet de bal echter hoog over de Rijn in.

Na vier minuten blessuretijd maakt de uitstekend leidende scheidsrechter Van Elswijk – normaliter in de zondaghoofdklasse opererend – een einde aan deze uitermate sportieve wedstrijd. In de tweede ronde van dit bekertoernooi was het Rijnsburg 2 dat vanaf 11 meter door mocht bekeren. Daarna bereikte Rijnsburg 1 de 3e en 4e ronde door strafschoppen beter te benutten. Vanavond wordt hetzelfde draaiboek gehanteerd: nadat aan beide kanten twee spelers niet tot scoren zijn gekomen staat het 3-3 als Tim Orlowski de 6e strafschop van FC Rijnvogels stopt. Het is Richal Leitoe die de beslissende penalty koelbloedig inschiet zodat Rijnsburg 1 zich bij de beste acht van dit bekertoernooi schaart.

Rijnsburgse Boys – FC Rijnvogels: 0-0 (0-0) Rijnsburges Boys w.n.s.