Piet Hemminga

Rijnsburgse Boys – Westlandia 6-1 (3-1) – VERSLAG

Ruime zege op open dag Rijnsburgse Boys

Rijnsburgse Boys heeft inmiddels de helft van de oefencampagne achter de rug. De eindstand van de zesde oefenwedstrijd – tegen (zondag)derde divisionist en bijna vaste oefentegenstander Westlandia – was een juiste afspiegeling van het spelbeeld. Iedere beginopstelling van de Rijnsburgers laat tot dusver een variant van een mogelijke basisopstelling zien. De keuzemogelijkheden van trainer Henk Wisman zijn op sommige posities ruim. De elf van het wedstrijdformulier verraden nog niet gelijk welke speelwijze er gehanteerd zou worden: Wesley Zonneveld, Roderick Gielisse, Masies Artien, Dennis van der Plas, Bram Ros, Bram de Bruin, Marc Magan, Jeffrey Jongeneelen, Furhgill Zeldenrust, Jeroen Spruijt, Bram de Bruin en Michiel Hemmen.

Foto: Hans Heemskerk


De verrassing zat hem deze keer in de vierde verdediger: Bram de Bruin startte vandaag als linkervleugelverdediger waar hij tot dusver op het middenveld acteerde. Verder begon Michiel Hemmen vandaag in de spits. De voormalige topscorer van de eerste divisie moet zijn draai nog vinden. Twee kopkansen in het eerste kwartier waren nog niet aan hem besteed. Maar met spitsen is het vaak net als met schapen: als er één tussen de palen gaat volgen er meer.

Foto: Hans Heemskerk


Als 2e-jaars D-junior verwisselde hij ooit Die Haghe voor Westlandia om vervolgens na de tweestrijd tussen de Rijnsburgers en Naaldwijkers voor promotie naar de Tweede Divisie naar de Uien over te stappen. Vanmiddag zorgde hij voor de openingstreffer: de assist van Marc Magan was perfect, de aanname en inzet van Jeroen Spruijt van dezelfde klasse. Een moment van onoplettendheid achterin zorgde er voor dat Serhat Cakmak twee minuten later alweer de 1-1 kon laten aantekenen. Het was overigens ook Jeroen Spruijt die (vanuit buitenspelpositie) met een scherpe voorzet Furhgill Zeldenrust in staat stelde de Boys weer op voorsprong te zetten. Vlak voor de thee was het een droge schuiver van Marc Magan die voor de 3-1 ruststand op het scorebord zorgde.

Foto: Hans Heemskerk


Het meest bijzondere is wellicht dat in de aanloop naar deze wedstrijd een dag eerder een kwartfinalewedstrijd Champions League te bewonderen viel tussen Bayern München en Barcelona. De Spanjaarden lieten dusdanige steken vallen, die zouden vermoedelijk zelfs in de Tweede Divisie afgestraft worden. Een winnende coach heeft natuurlijk altijd gelijk – maar zijn woorden sneden ook op de Middelmors vanmiddag hout. “Waar ik het meest blij mee ben is dat we net zo makkelijk bleven voetballen toen er nieuwe spelers het veld inkwamen. En iedereen speelt in dienst van het team.”

Foto: Hans Heemskerk


Juist bij een oefenwedstrijd kunnen de vele wissels het spelbeeld nog wel eens beïnvloeden. Daar was vandaag eigen geen sprake van. Furhgill Zeldenrust had de stand net op 4-1 gebracht nadat vijf spelers vervangen werden door vijf verse krachten. Het gegeven dat een arbitraal kwartet compleet uit vrouwen bestond mag dan geen wereldnieuws meer zijn – het gegeven dat de vierde vrouw in een tijd van ruim 2 minuten al die wissels via het elektronisch wisselbord kenbaar maakte geeft wel aan dat ook de arbitrage haar voorbereiding op een nieuw seizoen serieus neemt.

Foto: Hans Heemskerk


Het spelbeeld blijft nadien hetzelfde: Westlandia probeert de huid zo duur mogelijk te verkopen. Maar nagenoeg iedere aanval van de bezoekers wordt door de Rijnsburgse verdedigers onschadelijk gemaakt. Het lijkt een beetje op een kat- en muisspelletje. Opmerking is dat ruim een kwartier voor tijd Bert Koomen en Jordy Strooker na het nodige blessureleed hun comeback weer maken. Alhoewel laatstgenoemde aan het eind van de wedstrijd het veld met de nodige ondersteuning moet verlaten. Tussendoor vergeet Rijnsburgse Boys ook niet dat alleen goed voetballen niet voldoende is, er moet ook gescoord worden. Max Hudepohl pakt wat dat betreft de draad van vorige week weer op: 5-1. En het slotakkoord is deze keer voor Jeffrey Jongeneelen door in blessuretijd de eindstand op 6-1 te bepalen.
Scoreverloop:
17′ 1- 0 Jeroen Spruijt
19’ 1-1 Serhat Cakmak
24’ 2-1 Furhgill Zeldenrust
45+2’ 3-1 Marc Magan
59’ 4-1 Furhgill Zeldenrust
69’ 5-1 Max Hudepohl
90+2’ 6-1 Jeffrey Jongeneelen