Bram van Egmond

Rijnsburgse Boys – VVSB 5–1 (2–0) – VERSLAG

Nuttige oefensessie tegen derde divisionist

Evenals vorige week zaterdag werd een oefenwedstrijd tegen een team uit de derde divisie winnend afgesloten. Maar in tegenstelling tot de 6-0 tegen de Sassenheimers van Ter Leede kregen de Uien vanmiddag toch beduidend meer tegenstand. Om uiteindelijk ook deze keer geheel terecht en logischerwijze aan het langste eind te trekken.

Foto: Cor Spruijt

Geschiedenis
Het lijkt een eeuwigheid geleden maar toch is de historie nog maar ruim twee jaar oud. Op 8 juni 2019 degradeerde VVSB naar de derde divisie door op Nieuw Zuid in de verlenging in een p/d-wedstrijd met 1-0 het onderspit te delven. Twee jaar geschiedenis: Eric Meijers vertrok ondertussen naar Spakenburg, Tommy Bekooij stond stiekem misschien toch een beetje te juichen omdat blauw wit hem ook wel zou staan en waar Frank Tervoert ondertussen gebleven is blijft nog even onbekend. Om over Kay Tejan maar niet te spreken.

Foto: Hans Heemskerk

Actualiteit
Twee jaar later staat Ruben Valk nog steeds onder de lat en samen met Jelmer Vijlbrief één van de weinig overgeblevenen bij de Noordwijkerhouters uit die periode. Een van de nieuwelingen dit seizoen is Jayson Halman die indertijd het geel-zwarte shirt droeg en via een jaar ODIN ’59 weer in de Duin- en Bollenstreek terugkeert. De Rijnsburgers beginnen deze keer voorin met Delano Asante, Robbert Olijfveld en Max Hudepohl. Het middenveld start met Jeroen Spruijt, Daily Loos en Bram Ros. Omdat ook Marc Magan start neigt het even naar een 3-4-3 systeem maar hij speelt toch echt als linksback. Met Sanny Monteiro, Jesper Slootweg en Roderick Gielisse naast zich.

Foto: Hans Heemskerk

Goed begin ….
Het begin is alleraardigst. Binnen een minuut valt de eerste corner voor het doel van Ruben Valk en zijn er drie mogelijkheden om de score te openen. Helaas voor de thuisclub gaat de bal uiteindelijk naast het doel. Vijf minuten later volgen er wederom open doekjes. Eerst voor Bram Ros die een stuiterbal verkeerd inschat en zichzelf daarna prima corrigeert. En RBB heeft zo zijn eigen Max (Hudepohl) die er in slaagt een tegenstander links te passeren terwijl de bal aan de andere kant om die tegenstander heen tolt. Jammer dat verder rendement uitblijft. Uiteindelijk is het toch Robbert Olijfveld die de score opent. Na eerst al een bal tegen de paal gekopt te hebben wordt hij na bijna een half uur spelen door Daily Loos aangespeeld. Sinds afgelopen week heet een dergelijke goal waarschijnlijk een Miedema’tje. Met de rug naar het doel aannemen, 180 graden draaien en raak schieten: 1-0. Voor Daily Loos helaas ook het laatste wapenfeit, de nummer 13 wordt kort daarna geblesseerd vervangen door Rob Zandbergen.

Foto: Hans Heemskerk

Kansen voor beide teams
Maar ondertussen liet VVSB zich ook niet onbetuigd. Na een kwartier is het Wout Heemskerk die zijn inzet via de lat uit het veld zich stuiteren. En wordt Jayson Halman in duel met Sanny Monteiro door de uitlopende Michael Bekkers van scoren afgehouden. VVSB laat in de eerste helft nog een aardige derde scoringsmogelijkheid lopen. Een voorzet van Jelmer Vijlbrief wordt door Jayson Halman op een teenlengte gemist. Vlak daarvoor is de thuisclub overigens al op 2-0 gekomen. Met een kopbal had Jeroen Spruijt zelf de score al moeten verdubbelen. Maar in dezelfde minuut geeft hij daarna strak voor op Delano Asante die de bal netjes binnenglijdt.

Foto: Cor Spruijt

Wisseling van de (w)acht
Bij aanvang van de tweede helft wordt de voorhoede vervangen door Jeffrey Jongeneelen, Dani van der Moot en Furhgill Zeldenrust terwijl Dennis van der Plas en Masies Artien centraal achterin komen te spelen. Ian van Otterlo komt in de plaats van Bram Ros en om het verhaal voor de statistici compleet te maken: Jeroen Spruijt maakt 10 minuten voor tijd plaats voor Bart Duiker. Al die wisselingen hebben eigenlijk als gevolg dat de druk op het doel van doelman Ruben Valk nog groter wordt. Tien minuten na rust wordt de Rijnsburgse voorsprong verder vergroot. Dennis van der Plas, toch al aan een prima voorbereiding bezig, wordt bij een corner van Furhgill Zeldenrust bij de tweede paal vrijgelaten en kan inkoppen: 3-0.

Foto: Hans Heemskerk

Mooi slot
Het is niet ongezellig druk op de Middelmors en er valt op het veld best het nodige te genieten. Niet ieder schot op doel is een voltreffer. Met nog een kwartier op de klok lijkt het haast of Furhgill Zeldenrust en Jeffrey Jongeneelen weigeren te scoren voordat Marc Magan de bal tenminste echt hard naast schiet. Ook Dani van der Moot laat een opgelegde kans onbenut en stuit op Ruben Valk. Maar uit de corner die daarop volgt schiet hij wel de 4-0 binnen. Nadat Jayson Halman uit een scrimmage nog iets teruggedaan heeft (4-1) bepaalt Furhgill Zeldenrust op aangeven van Dani van der Moot de eindstand in de voorlaatste minuut uiteindelijk op 5-1.

Foto: Cor Spruijt

Waarde oefenwedstrijd
Een oefenwedstrijd is een wedstrijd waar aan de uitslag in de voorbereiding niet al te veel waarde gehecht mag worden. Toch is het best leuk om te zien welke resultaten VVSB in de komende weken gaat boeken tegen o.a. Telstar en Katwijk. Tegen de Koninklijke HFC werd al eerder gespeeld, de eerste oefenwedstrijd ging in Haarlem met 4-0 verloren. Komende dinsdag speelt Rijnsburgse Boys wederom tegen een ploeg uit de derde divisie, de wedstrijd tegen FC Lisse begint om 19.30 uur.