Rijnsburgse Boys verliest na strafschoppen in Emmen

Amateur kampioenschap gaat Rijnsburg voorbij, felicitaties aan WKE.

20 juni 2009, na een lang en succesvol seizoen treed Rijnsburgse Boys aan tegen WKE in Emmen. De inzet is het hoogst mogelijk te bereiken bij de amateurs, de Algehele Amateur titel. Een titel die nog niet eerder door Rijnsburgse Boys kon worden bijgeschreven op de toch al aardig gevulde palmares.

Na de 1-0 overwinning in de eerste ontmoeting is een gelijkspel voldoende om de felbegeerde titel mee naar huis te nemen. Slechts 900 Rijnsburgers kunnen de titanenstrijd op sportpark Grote Geert bijwonen maar in de kantine op sportpark de Middelmors is het een drukte van belang. Dankzij de live internetstream verzorgd door RTV West, voorzien van het deskundige commentaar van, de vandaag zijn 25 jarig huwelijksjubileum vierende Willem van Zuilen, kunnen de al dan niet gedwongen achterblijvende Rijnsburgers de wedstrijd live bekijken op het grote scherm in de kantine. Dank ook aan de vrijwilligers die zich in hebben gezet dit mogelijk te maken.

De wedstrijd:
Het is bomvol op de Grote Geert als de wedstrijd in gang wordt gezet en al snel wordt duidelijk dat Rijnsburgse Boys niet hoeft en WKE niet kan. Pas in de tweede helft weet Bart Freke  de touwen achter de keeper van WKE in beweging te brengen, hetgeen de 0-1 op het scorebord betekend.

Als Raymond Kolder in de 80e minuut de bal voorzet maar door Rudolf Kip in eigen doel wordt gewerkt lijkt de buit naar Rijnsburg te gaan. Met nog slechts 2 minuten te spelen geeft Rijnsburgse Boys echter de winst volledig weg.
Eerst is het Veerman in de 88e minuut die het net achter Tim Orlowski laat bollen, dan in de 91e minuut Hoogeveen. Bloedstollende minuten volgen, wanneer fluit de scheids af? De wedstrijd duurt voor de Boys precies 1 minuut te lang als Hooiveld in de 95e minuut de voor WKE bevrijdende goal scoort, 3-2 en dus is de stand weer gelijk getrokken, een verlenging moet volgen om de Amateur kampioen van Nederland te kunnen huldigen.

Als WKE in de verlenging de 4-2 op het sorebord weet te brengen lijkt de schaal in Emmen te blijven, kan Rijnsburgse Boys nog iets? Pas in de 120e minuut weet Danny van de vijver de bal achter doelman Beukeveld te werken en dus moeten strafschoppen de beslissing brengen over het kampioenschap………..

WKE doet dit precies 1 strafschop beter dan Rijnsburgse Boys en dus is WKE de Algemeen Amateur kampioen van Nederland geworden. Onze felicitaties gaan uit naar de spelers, bestuur en de aanhang van WKE.