Rijnsburgse Boys verliest met 2-0 van IJsselmeervogels

In de eerste helft waren beide ploegen nog redelijk aan elkaar gewaagd. De twee kampioenen van het vorige seizoen kregen de kans om de score te openen via een speler die vrij voor de doelman verscheen. Echter, eerst Dave Rijkaard en vervolgens Ferdinand Katipana moesten hun meerdere erkennen in de keeper van de tegenstander. Op het sneeuwvrij gemaakte kunstgrasveld combineerden beide ploegen er rustig op los. Richal Leitoe troefde een aantal keer zijn tegenstander op snelheid af maar zonder resultaat.
Halverwege de eerste helft opende IJsselmeervogels de score met een buitenspeldoelpunt. De reden waarom Henk Ravensbergen niet vlagde bleef vanaf de tribune onduidelijk zodat Jeffrey Winter vrij eenvoudig de steekpass van Raymond Bronkhorst kon afronden: 1-0. De wedstrijd bleef in evenwicht met kansen over en weer. Resham Sardar kreeg de beste mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Geheel vrijstaand schoot hij echter in de handen van keeper Martijn van Strien.

In de tweede helft wist IJsselmeervogels vrij gemakkelijk een veldoverwicht op te bouwen. Binnen tien minuten wisten de Spakenburgers de voorsprong te verdubbelen. Een fraaie vrije trap van Maikel de Harder werd door Bas Mooij koppend afgerond: 2-0. Vervolgens zakte het spel van Rijnsburgse Boys in. Het gemis van de vaste krachten Bart Freke, Joost Kuhlmann en Martijn Gootjes en de gewisselde Raymond Kolder en Resham Sardar kan daar debet aan zijn geweest. De nieuwe trainer van IJsselmeervogels, de 40-jarige, van Haarlem gekomen, Jan Zoutman, liet zijn ploeg met behoorlijk veel druk naar voren voetballen. De gecreëerde kansen werden echter niet verzilverd. Mede door goed keeperswerk van Martijn Zwaan bleef de schade beperkt tot een marge van twee doelpunten. Opvallend was dat IJsselmeervogels twee wisselmomenten kende: na een uur spelen kwamen vier nieuwelingen het veld in en twintig minuten later volgden nog eens drie wissels.
De Rijnsburgse aanvalsdrift bleef in de tweede helft beperkt tot een vrije trap van Bennie van Noord (belandde in de muur) en een schot uit de draai van André van Egmond (kwam op de vuisten van de keeper). Rijnsburgse doelpunten zaten er vandaag echter niet in. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Koelewijn voelde op de ijzig koude Westmaat als een bevrijding.

Met de voorspelde nieuwe kou en de reeds aanwezige vorst in de grond verwacht eigenlijk niemand dat de start van de tweede competitiehelft komende zaterdag thuis tegen TOGR zal gaan plaats vinden. Wellicht is de wedstrijd tegen DHC in de tussenronde van de districtsbeker (op dinsdagavond 26 januari, ook op kunstgras) de eerste officiële wedstrijd in 2010.

IJsselmeervogels – Rijnsburgse Boys: 2-0 (1-0)
24: Jeffrey Winter: 1-0
55: Bas Mooij: 2-0

Toeschouwers: 500

Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop (46: Zwaan), Groot, Van Noord, Van Roosmalen, Bouma, Peter Freke ( 74: Sardar), Leitoe, Kolder (46: Van Es), Rijkaard, Van der Vijver, Sardar (46: Van Egmond)