Rijnsburgse Boys verliest in blessuretijd

Onder uitstekende weersomstandigheden en op een prima bespeelbaar terrein kwam DOTO veel beter uit de startblokken dan Rijnsburgse Boys. Het agressief, maar sportief spelende DOTO nam gelijk het initiatief. Rijnsburgse Boys had het er moeilijk mee, en stond na 6 minuten al achter. Van Wordragen werd de diepte ingestuurd en tikte met binnenkant voet de bal over doelman Orlowski heen. Een geweldige reactie voorkwam dat de bal het doel inging. De hieruit volgende corner werd door Franken prefect voorgegeven en Lopes Silva passeerde de Rijnsburg doelman alsnog.  Ook daarna hield DOTO het initiatief en het had zo maar kunnen gebeuren dat voor rust de strijd al beslist had kunnen zijn.
Vlak voor rust hervond Rijnsburgse Boys zich enigszins en creerde toen ook wat kansjes, maar doelman Van den Belt stond (zoals zo vaak) een doelpunt in de weg.

Na rust een feller Rijnsburgse Boys dat DOTO onder druk zette. De beste kans was voor Van der Vijver, maar zijn schot kwam op het dak van het doel terecht. Toen Ascencion in het veld kwam voor Aboikoni werd Rijnsburgse Boys nog sterker. Ascencion stond ook aan de basis van de gelijkmaker. Zijn breedtepass op Bart Freke werd door laatstgenoemde op maat gegeven aan Van der Vijver en tegen zijn schot was zelfs Van den Belt machteloos.
De kansen op 2-1 kwamen er, maar paal, lat en Van den Belt verhinderden de voorsprong voor de thuisclub. Rijnsburgse Boys ging voor de winst, getuige de inbreng van Onderwaater in de spits de laatste minuten, maar kreeg een nederlaag.
In blessuretijd ging Eltenberg richting doel van Orlowski en Van der Vijver stopte hem onreglementair in de ogen van arbiter den Haan in het strafschopgebied. De penalty ging er in en zorgde voor teleurstelling bij de Rijnsburgers, die op basis van de 2e helft wellicht een overwinning verdiend hadden. Gezien de gehele wedstrijd zou een gelijkspel de beste einduitslag geweest zijn.

Rijnsburgse Boys – DOTO 1-2 (0-1)
6. 0-1 Lopes Silva, 68. 1-1 Van der Vijver, 90+2 1-2 Franken.