Rijnsburgse Boys vanaf 11 meter uitgeschakeld in beker

Dennis Groot viel vlak voor tijd in met maar 1 doel voor ogen: het nemen van een strafschop. Bij de stand 4-4 had hij de winnende pingel op z’n slof maar hij trof de reclameborden. Even later wordt de door Jos van Beuningen ingeschoten bal door Stephan van der Niet gekeerd. Het nemen van strafschoppen ging Rijnsburgse Boys dit keer dus minder goed af. Maar het mislopen van de finale is het resultaat van die 90 wedstrijdminuten daarvoor.

Met een basisplaats voor de spitsen van een kampioensteam – RBB 2 – koos Niek Oosterlee wellicht voor een op elkaar ingespeeld groepje dat op het niveau van de reservehoofdklasse in ieder geval over het nodige scorend vermogen bleek te beschikken. Het is dan ook niet vreemd dat de gasten uit Voorschoten in het begin van de wedstrijd veelal op eigen helft te vinden zijn. Een paar speldenprikken weet Rijnsburgse Boys uit te delen, met name via Thijs Haselhoff en André van Egmond. Maar in de 13e minuut is het Michael Miranda (o.a. ex-Rijnvogels) die zijn visitekaartje duidelijk afgeeft. Goed het strafschopgebied binnendraaiend haalt hij van 15 meter uit. De lat trilt nog na als Leonardo da Pina in de rebound over kopt. Miranda heeft er duidelijk zijn in en maakt vanaf de linkervleugel Bennie van Noord als gelegenheidsrechtsback het leven zuur. In de tien minuten na de bal op de lat krijgt de nummer 9 nog twee goede kansen maar hij stuit op een sterk verdediging van de Rijnsburgers.

Mustafa Celen in deul (foto Hans Heemskerk)

Halverwege de eerste helft eindigt een pass van Jos van Beuningen op het middenveld in de voeten van de tegenstander. Weer geeft Voorschoten ’97 een diepe bal op Michael Miranda die deze keer wel Bennie van Noord weet te verschalken en keurig binnen schiet. Het is op dat moment zeker geen vertekende stand. De spelers in geel-zwart gestreepte shirts weten elkaar maar moeizaam te vinden. De opbouw van achteruit neemt teveel tijd in beslag. En Voorschoten ’97 wacht ondertussen rustig op de dingen die komen gaan. Met uitzondering van het stoppen van een vrije trap van Niels Hogewoning beleeft Stephan van der Niet vooralsnog een rustig avondje.

Na de thee komt Rijnsburgse Boys beter uit de kleedkamer. Het spel in de tweede helft speelt zich nu grotendeels af op de helft van de Voorschotenaren. In het eerste kwartier leidt dat tot wat kansjes voor Haselhoff en Van Roosmalen. Het is Leitoe die vervolgens randje 16-meter door Joey Zandbergen (ex-Rijnsburgse Boys) ten koste van geel gestuit wordt. Daarna legt Peter Freke de hele verdediging in de luren door de vrije trap niet voor het doel te gooien maar de bal zijwaarts naar de inlopende Niels Hogewoning te spelen. Met een zuiver schot keurig in de linkerbenedenhoek passeert hij vriend en vijand. Met nog een half uur te spelen mag de 1-1 op het scorebord.

Vreugde bij Niels Hogewoning na het scoren van de gelijkmaker (foto Hans Heemskerk)

Steeds meer begint Rijnsburgse Boys ruimte te krijgen. Resham Sardar stuurt keer op keer Richal Leitoe de diepte in en Peter Freke probeert een aantal keren de voorwaartsen in stelling te brengen. Zo’n 10 minuten voor tijd denkt Bennie van Noord te winnende treffer vanuit een corner binnen te schieten maar de bal vliegt vlak naast de paal. En waar Rijnsburgse Boys niet weet te scoren zijn de laatste kansen in de wedstrijd voor de gasten. Tot tweemaal toe weigert Raymond Baten het lot van de Rijnsburgers te bezegelen zodat er weer eens penalty’s genomen moeten worden om een finalist in dit bekertoernooi aan te wijzen.

Thijs Haselhoff in actie (foto Hans Heemskerk)

De penaltyserie begint voor Rijnsburgse Boys positief als Richard van Nieuwkoop de inzet van Adil Harfaoui weet te keren. Maar de afloop is inmiddels bekend. Even nog dreigt Joey Zandbergen de schlemiel van de avond te worden wanneer zijn inzet de paal raakt. Maar gelukkig voor hem ketst de bal vervolgens wel het doel in. Na meer dan 20 strafschoppen en 720 minuten voetbal is districtsbekervoetbal voor Rijnsburgse Boys dit seizoen geschiedenis. Voor Voorschoten ’97 wacht de finale tegen UVS op 22 mei a.s.

Rijnsburgse Boys – Voorschoten ‘97: 1-1 (0-1) Voorschoten ’97 w.n.s.
24: Michael Miranda 0-1
58: Niels Hogewoning 1-1

Penalty-verloop:
Adil Harfaoui 0-0 (Van Nieuwkoop stopt); André van Egmond 1-0; Jelle Korbee 1-1; Resham Sardar 2-1; Raymond Baten 2-2; Bennie van Noord 3-2; Robbert Susan 3-3; Menno van Roosmalen 4-3; Jeffrey Aarts 4-4; Dennis Groot 4-4; Remco Dubbeling 4-5; Richal Leitoe 5-5; Joey Zandbergen 5-6; Jos van Beuningen 5-6 (Van der Niet stopt)