Rijnsburgse Boys – USV Hercules 1–2 (1–1) – VERSLAG

Eerste nederlaag in oefencampagne voor geel-zwart

Wat in 2015 als een incidentele ontmoeting begon is ondertussen tot een vast onderdeel van het oefenprogramma uitgegroeid. Voor de derde keer in successie treffen Rijnsburgse Boys en USV Hercules elkaar in de aanloop naar een nieuwe competitie. Voor USV Hercules betekent dat de Derde Divisie Zondag, voor de Rijnsburgers zoals bekend Jack’s League.

Vervolg op dinsdag
Eigenlijk leek Henk Wisman min of meer een beetje voort te borduren op de eindfase van de wedstrijd tegen Ter Leede afgelopen dinsdag. Weliswaar met Guus Zuidema onder de lat maar eveneens met Furhgill Zeldenrust, Dani van der Moot en Delano Asante in de voorste linie. Daan Walraven, Rob Overvliet, Bram Ros en Rob Zandbergen vormden de achterhoede. Het middenveld start met Jeroen Spruijt, Jordy Hilterman en Bram de Bruin. En deze elf legden de bezoekers het eerste half uur van de wedstrijd duidelijk hun wil op.

RBB-goal
In de openingsfase probeert USV Hercules onder de druk uit te komen. Veelal met een lange bal maar eigenlijk wordt iedere mogelijke aanval vrij resoluut afgebroken. De eerste goal van de middag wordt dan ook door de thuisploeg gemaakt. Een aanval zoals zo vaak over links of rechts te bewonderen. Zelfs als typisch Rijnsburgs te markeren wellicht. Rob Zandbergen aan de basis, diepgang bij Jeroen Spruijt en een voorzet van de voet ban Dani van der Moot. Een mispeer van Delano Asante is dan even een uitzondering maar geeft vervolgens wel Furhgill Zeldenrust de mogelijkheid raak te knallen: 1-0.

Vertekend beeld
Goed voetbal van de Rijnsburgers leidt helaas niet tot een grotere voorsprong. Zeldenrust is nog het dichts bij de verdubbeling van de voorsprong maar zijn lob eindigt op de kruising van paal en lat. Na bijna een half uur spelen profiteert Dirk Homoet van geklungel achterin bij de thuisploeg. Guus Zuidema heeft tot dan toe weinig kans gehad zich te bewijzen en zijn inzet blijft ook nu beperkt tot het vissen van de bal uit het net. Met de gelijkmaker is ook een beetje de angel uit de wedstrijd getrokken.

Wissels na de thee
Verse krachten na de rust brengen tevens ook verdere wisselingen in het veld teweeg. Dennis van der Plas vervangt Bram Ros achterin terwijl Bram de Bruin en Jordy Hilterman naar het front worden gestuurd. Nino Klaver, Roderick Gielisse en Marc Magan vormen een vers middenveld. Zo verfrissend als in de eerste helft werd het echter niet. Echte kansen weten de Rijnsburgse nauwelijks te creëren, de bezoekers raken na bijna een uur spelen de paal. De vele wissels komen het spel ook niet ten goede. Tot hilariteit van de toeschouwers staan er op een gegeven moment zelfs twaalf spelers van de bezoekers in het veld. Ook krijgt Guus Zuidema de kans om te laten zien wat hij echt waard is. In een één op één situatie besluit hij uit zijn doel te komen. Hij heeft het uiteindelijk bij het juiste eind omdat hij de bal weet te veroveren. Twee minuten voor tijd zorgt Tim Pieters niet onverdiend voor de winnende treffer: 1-2.

Volgende week wordt de oefencampagne vervolgd met in een wedstrijd tegen ODIN ’59 in Heemskerk.