Nico Glasbergen

Rijnsburgse Boys trekt aan kortste eind na thriller (wedstrijdverslag)

In een wedstrijd die lang niet altijd hoogstaand was maar wèl een lekker stuk spanning kende hebben de Uien verloren van buurtgenoot en zondag Topklasser VVSB. De Noordwijkerhouters leken tot twee keer toe de overwinning te gaan pakken, maar evenzo vele malen kwamen de Boys langszij. Een penaltyreeks moest – bij enkel nog het kunstlicht van het scorebord – de beslissing brengen. Rijnsburgse Boys nam tot vijf keer toe de leiding, maar uitgerekend de man met het beste schot aan Rijnsburgse kant, Nick Kuipers, miste. Het gaf Frans van Niel de gelegenheid zijn heerlijk avondje extra glans te geven door de beslissende te maken. Hij faalde niet. Het beslechtte het pleit in het voordeel van Sint Bavo. Ondanks dat de Uien, wanneer het echt moest, best wat leuks op de mat brachten, was het te weinig om een overwinning te kunnen claimen. Tegen een geducht VVSB was het onvoldoende. De bespelers van de Boekhorst gaan in de koker voor de volgende ronde, hopend op een knaller van een tegenstander.

Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Rijnsburgse Boys – VVSB was een wedstrijd met meerdere gezichten. De eerste vijftien minuten voor de Uien, een lang vervolg toch wel in het voordeel van VVSB, de eindfase van de reguliere speeltijd voor Rijnsburgse Boys en een verlenging waarin Rijnsburgse Boys meer aanviel maar VVSB de wedstrijd in het slot had kunnen gooien. Het tempo lag in de beginfase vrij laag. Rijnsburgse Boys had meer initiatief. Het eerste wapenfeit was een prachtige aanval over vier schijven die Roderick Gielisse, weer uitstekend op dreef, de mogelijkheid bood af te drukken. De actie had al wat kracht gekost, want zijn schot was niet hard genoeg om keeper Valk te verschalken. Nog geen minuut later was Gielisse weer hoofdrolspeler. Op zijn assist kon Marvin Wijks, in tweede instantie, raak schieten: 1-0.
De daaropvolgende actie, assist Wijks en schot met links van Ignacio, leek weer een goal op te leveren, maar Raily drukte niet hard en secuur genoeg af. Ignacio maakte sowieso geen geïnspireerde indruk. Momentenvoetballer als hij is weet je dat hij niet constant thuis geeft, maar vandaag nam Raily grotendeels een snipperdag. Het zal de roze wolk wel zijn: Raily zweeft in gedachten vast rond na zijn kersverse vaderschap, afgelopen zondag. Ook Nick Kuipers, wel hard werkend, had niet zijn beste dag. Hij verslikte zich in een situatie in de zestien, waarop Parami in leek te kunnen schieten. De kleine Leidenaar miste echter. Toen Troost daarna ook – zeldzaam maar toch – even mistastte leek ook Bekooij te gaan scoren. Ook deze Leidenaar miste, want Van der Burg redde.
Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


VVSB nam het heft in handen. Van Rijnsburgse Boys kwam een bekend euvel naar voren. De slordigheden namen toe en eigenlijk gedurende de hele wedstrijd maakten wat spelers zich schuldig aan veel te veel matige eindpasses. Het neemt niet weg dat de diepe bal van Kuipers op Wijks prachtig was. Wijks legde terug op Raily, maar links is niet Raily’s favoriete kant. Het schot was domweg te zacht. In dezelfde fase viel Danny van der Vijver uit met een bloedende hoofdwond. De gelegenheid voor Martin van Eeuwijk om zijn sterke invalbeurten een goed vervolg te geven.
Op slag van rust kreeg Serbony een enorme kans op de 1-1, maar Raily’s neef blijkt geen killer. Vlak daarna verdiende de halve omhaal van Van Eeuwijk in de slotseconden van de eerste helft zijn gang in de kruising, maar werd met een armreflex van richting veranderd. Een penalty zou hier een zure straf zijn, dus de corner was te begrijpen.
Na rust bleef VVSB aandringen. Rijnsburgse Boys had een slappere fase, waarvan VVSB dankbaar ging profiteren. Spelverdeler Frans van Niel werd met een steekpass tussen twee verdedigers door gevonden. De technicus rondde door middel van een lob wonderschoon af: 1-1. Het leek de Uien niet wakker te schudden. Integendeel. Bekooij kreeg ruim baan om naar binnen te draaien en van Niel te vinden. “Niet laten schieten”, denk je dan. Het gebeurde toch. Van Niel zei bedankt en liet de 1-2 aantekenen.
Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Net zoals in de wedstrijd tegen Barendrecht paste Niek een dubbele wissel toe. Koemans en Leonard kwamen het veld in en het tempo ging omhoog. Causaal verband of niet, het werd ineens een stuk vermakelijker. VVSB bleef loeren op de beslissing en die kwam er bijna via Parami. Ook Serbony had de beslissing op de schoen. Met Troost in zijn nek vond hij Van der Burg op zijn weg. Het kwam VVSB duur te staan. Eerst miste Van Eeuwijk vlak voor het doel door via de punt van zijn schoen over te schieten. Jeroen Hessing, de oud-spits in hem komt steeds vaker boven, was weer eens het goudhaantje. In de blessuretijd van de reguliere speeltijd kopte hij de 2-2 binnen en het spel begon weer van voren af aan…
De verlenging gaf het beeld van twee ploegen wier krachten al aardig op waren. De Uien hadden de overhand, drongen aan, maar konden weer niet voorkomen dat VVSB vóór kwam. Peet van der Slot, een erkend kopper, stond behoorlijk vrij en knikte de 2-3 binnen. Een vrij onverwachte goal, maar weer een klap voor de Uien. Inmiddels hadden Celen en Van Eeuwijk geel gekregen en was Niek achter de reclameborden gestuurd. De immer hardwerkende Joost Leonard kreeg de kans op de gelijkmaker uit een knappe actie van Ignacio, maar Joost trof de paal. Uiteindelijk was het, je weet het tenslotte nooit met papa, Raily Ignacio die gelijk maakte. Zijn kanonskogel, één van de weinige geslaagde acties, betekende de 3-3 en dus op naar de pingels, in de naar duisternis reikende schemering.
Hoe dat afliep staat onderstaand beschreven. Ironisch genoeg miste Nick Kuipers als enige. Kuipers gaat ons dit seizoen nog goals bezorgen, helaas lukte dat nu niet. De eer en de poen ging naar Noordwijkerhout. De conclusie is simpel: we waren gewoon niet goed genoeg. In teveel fases was Rijnsburgse Boys niet geheel bij de les. En tegen de  talentvolle ploeg die VVSB heeft kan dat je kop kosten…
Rijnsburgse Boys – VVSB  (2-2 na reguliere speeltijd) 3-3, na verlenging (VVSB wint na strafschoppen)
10.     1-0 Marvin Wijks
52.     1-1 Frans van Niel
68.     1-2 Frans van Niel
90+ 2     2-2 Jeroen Hessing
99.     2-3 Peet van der Slot
110.    3-3 Raily Ignacio
Penaltyreeks:
1-0     Martin van Eeuwijk
1-1     Jelmer Vijlbrief
2-1     Joost Leonard
2-2     Peet van der Slot
3-2     Jeroen Hessing
3-3     Giovalli Serbony
4-3     Marvin Wijks
4-4     Stijn van der Slot
5-4     Ismail Celen
5-5     Jordy Zwart
x      Nick Kuipers mist
5-6     Frans van Niel
Scheidsrechter: de heer L.J. Gerrets
Toeschouwers: 1200
Gele kaart Rijnsburgse Boys: Martin van Eeuwijk, Ismail Celen, Renee Troost
Niek Oosterlee achter de afrastering gestuurd
Opstelling Rijnsburgse Boys: Rick van der Burg; Nick Kuipers, Renee Troost, Jeroen Hessing, Roderick Gielisse; Danny van der Vijver (36. Martin van Eeuwijk), Ismail Celen, Resham Sardar (77. Jeffrey Koemans); Marvin Wijks, Raily Ignacio, Jeffrey Vlug (77. Joost Leonard).
Opstelling VVSB: Ruben Valk; Peet van der Slot, Jordy Zwart, Stefan Kraaijvanger, Jelmer Vijlbrief; Vladimir Jozic (69. Martijn Hogenboom), Frans van Niel, Tomas Tavila (87. Stijn van der Slot); Maikey Parami, Giovalli Serbony, Tommy Bekooij (80. Tim de Rijk).