outhands

Rijnsburgse Boys uit bekertoernooi na penalties

Rijnsburgse Boys is in de 8e finale van het districtbekertoernooi uitgeschakeld door Westlandia 2. Na een 3-3 stand moesten er penalties aan te pas komen om de beslissing te brengen.

Rijnsburg en bekervoetbalwedstrijden op vreemde bodem. Alleen voor de KNVB-beker waren die tot dusver dit seizoen gespeeld. Al snel kwamen de herinneringen aan de bekerwedstrijd in Lisse weer boven toen na ruim een kwartier spelen de lichtinstallatie in Naaldwijk gedeeltelijk uitviel. Maar ook met half licht blijken beide ploegen er vol tegen aan te gaan. Dat geldt zeker voor Peter Freke die er aantoonbaar zin in lijkt te hebben. Het gevaar in het eerste deel van de wedstrijd komt grotendeels van zijn voet. Met een paar afstandsschoten en een vrije trap sticht hij het meeste gevaar. Terwijl hij tussendoor ook nog eens uit een vrije trap de bal op het hoofd van Danny van der Vijver plaatst die vervolgens de 0-1 wist binnen te koppen. 

Bekervoetbal tussen teams uit verschillende klassen haalt vaak het beste uit de underdog naar boven. Het is dan ook niet vreemd dat Westlandia 2 op gelijke hoogte komt. Bij een diepe bal twijfelt Bart Freke waardoor Remco v.d. Ark alleen richting Martijn Zwaan mag oprukken. De spits is koelbloedig en laat de Rijnsburgse doelman kansloos. Veel kansen weten de Topklassers daar in de eerste helft niet tegenover te stellen. Een crossbal van Raymond Kolder is een prooi voor Van Splunteren en ook Mark Kabelaar, op aangeven van Resham Sardar, vindt de doelman op zijn weg.

Wie verwacht dat de Rijnsburgers in de tweede helft orde op zaken zullen stellen komt bedrogen uit. Een vallende bal in het hart van de verdediging, een uitlopende Martijn Zwaan en het is Jesse de Waard die de bal binnen schuift: 2-1. Vlak daarna valt eigenlijk de eerste mogelijkheid tot een redding van Martijn Zwaan te noteren. Het schot van Youri Delgado weet hij te pareren maar de rebound van Remco v.d. Ark is vervolgens wel raak. Al snel weet Jos van Beuningen met een kopbal de achterstand te verkleinen en gaat Rijnsburgse Boys naarstig op zoek naar de gelijkmaker. De wil is er zeker maar het geluk en de finesse ontbreken wanneer de tijd doortikt en Jos van Beuningen als extra spits naar voren wordt gedirigeerd. Dat alles in opdracht van Dick Heemskerk die de geschorste Niek Oosterlee vervangt. Vijf minuten voor tijd lijkt dat succes op te leveren maar zijn kopbal gaat snoeihard over. Even daarvoor onderscheidde Van Splunteren zich op een soortgelijke inkopper van Danny van der Vijver. Goed voorbeeld doet echter volgen en met nog twee officiële spelminuten op de klok knikt Bennie van Noord de gelijkmaker binnen. 

De doelman van Westlandia 2 heeft eerder in dit bekertoernooi tegen VVSB al aangetoond een penaltykiller te zijn. Een reputatie die hij in de penaltyserie tegen de Uien nog eens oppoetst door deze keer de strafschoppen van drie Rijnsburgers te stoppen. Het logische gevolg is dat die zich de komende maanden volledig op de Topklasse kunnen gaan richten.

Ook de overige wedstrijden stonden op dezelfde datum op het programma. Onderstaand de uitslagen:
Voorschoten ’97 – VELO 2-0
DCV – ARC 1-3
UDO – FC Lisse 0-3
Olympia – Scheveningen 2-3
Zwaluwen – Valken ’68 3-1
Katwijk – FC Binnenmaas 5-0
Alphense Boys – Haaglandia-Winston 1-4

Westlandia 2 – Rijnsburgse Boys 3-3 (1-1) Westlandia 2 w.n.s.
12: 1-0 Danny van der Vijver; 34: 1-1 Remco v.d. Ark; 52: 2-1 Jesse de Waard; 59: 3-1 Remco v.d Ark; 62: 3-2 Jos van Beuningen; 88: 3-3 Bennie van Noord
Gele kaart Westlandia 2: Rick van Rijn
Gele kaart Rijnsburgse Boys: Peter Freke

Toeschouwers:  250
Opstelling Westlandia 2: Van Splunteren, Van Rijn, Calor, Van Schie, Vollebregt, Verbeek, De Waard, Vogels (v.d. Aar), Van Schie, V.d. Ark, Delgado
Opstelling Rijnsburgse Boys: Zwaan, Van Beuningen, Van Noord, Bart Freke, Celen, De Windt, Kolder, Peter Freke, Sardar, Van der Vijver, Kabelaar (83: Breinburg)