Maryléne Hogewoning

Rijnsburgse Boys trekt verdediger Mitch van Kempen aan

De 22-jarige linkervleugelverdediger Mitch van Kempen komt volgend seizoen de selectie van Rijnsburgse Boys versterken. Op dit moment speelt hij nog bij AFC, maar Mitch heeft zijn handtekening gezet onder een contract van een jaar bij de Uien.

“Ik kan niet wachten om te beginnen bij Rijnsburgse Boys”, vertelt Mitch. “Er is altijd een aantal clubs die grote indruk maken door onder andere het sportpark en de supporters, Rijnsburg is zo’n club. Ik heb eerder al gezegd dat het mooi zou zijn om voor Rijnsburgse Boys te mogen spelen en nu gaat dat dus ook gebeuren.”

Keuze voor Rijnsburgse Boys
“Het is eigenlijk wel grappig hoe dit balletje is gaan rollen”, legt Mitch uit. “Een paar weken geleden toen Rijnsburgse Boys bij AFC speelde raakte ik aan de praat met Sjors Kramer, die ik ken van mijn tijd bij FC Volendam. Hij vroeg me of ik al had verlengd bij AFC, wat ik nog niet had gedaan. Hij vroeg toen of ik het niet zag zitten om naar een andere club te gaan, bijvoorbeeld Rijnsburgse Boys, ik had daar verder eigenlijk nog niet serieus over nagedacht.”

“ Ik ben op een gegeven moment op gesprek geweest bij René van der Kooij en Peter Cadel. Dat gesprek gaf me gelijk een goed gevoel. De ambitie die de club heeft, maar ook de visie en speelstijl die René voor ogen heeft trekken mij heel erg aan. Na wat overwegingen te hebben gemaakt werd mijn keuze duidelijk: ‘ik ga voor Rijnsburgse Boys’.

Doelstellingen
Mitch: “Mijn ambitie voor volgend seizoen is natuurlijk om zoveel mogelijk in de basis te staan. Ik denk dat we als team weer een goede kans maken om boven in de tweede divisie mee te doen. Ik wil daar persoonlijk aan bijdragen. Ik ben een aanvallend ingestelde back die vooral op de helft van de tegenstander voetbalt. Daarmee zorg ik vaak voor assists en kom ik nog wel eens in scoringspositie. Daarnaast voer ik ook mijn taak als verdediger goed uit.”

Loopbaan
Mitch van Kempen is zijn voetbalcarrière begonnen bij Zouaven. Daarna heeft hij de overstap gemaakt FC Volendam. Daar heeft hij alle selectie teams doorgelopen tot aan Jong FC Volendam. Daarna is hij een jaar clubloos geweest vanwege een blessure. Na dat seizoen is hij begonnen bij AFC in het Onder 21-team. Dit seizoen stroomde Mitch door naar het eerste elftal van AFC, waar hij op dit moment speelt.

Mitch van Kempen is na Anthony Slierendrecht  (TOGB), Thomas van Haaften (Quick), Tom Bijen (FC Rijnvogels) en Mark van der Weijden (Sparta Nijkerk) de vijfde aanwinst voor volgend seizoen.