Maryléne Hogewoning

Rijnsburgse Boys trekt TOGB-talent Anthony Slierendrecht aan

De 19-jarige Anthony Slierendrecht komt volgend seizoen de selectie van Rijnsburgse Boys versterken. De linkervleugelspits maakt nu nog zijn minuten bij derdedivisionist TOGB, maar heeft nu zijn handtekening gezet onder een contract van een jaar plus een optie voor nog een jaar bij Rijnsburg.

“Ik ben supertrots dat ik deze overstap mag gaan maken komende zomer”, reageert Anthony op zijn keuze. “Ik werd een tijdje geleden gebeld door Gerrit Paauw, daarna heb ik een gesprek gehad op de club. Na het gesprek heb ik niet lang meer hoeven twijfelen: ik kies komend seizoen voor Rijnsburgse Boys. Het is een mooie kans om mezelf verder te ontwikkelen, en een grote stap in mijn voetbalcarrière.”

Klaar voor de stap omhoog
“Het grappige is dat dit niet de eerste keer is dat ik benaderd ben door Rijnsburgse Boys”, vertelt Anthony. “Vorig seizoen had Gerrit Paauw mij ook al benaderd voor een gesprek op de club. Daar ben ik toen ook op ingegaan, maar ik heb het aanbod uiteindelijk toch geweigerd. Ik was nog 18 jaar en daarnaast had ik toen een aanbod gehad van Sparta Rotterdam, waar ik een trainingsstage mocht lopen. Ik vond mezelf nog te jong voor Rijnsburgse Boys, en bij het Jong-team van Sparta kon ik de ervaring opdoen waar ik op dat moment naar op zoek was. Nu de stage bij Sparta is afgerond en ik een jaartje ouder ben, ben ik denk ik wel klaar voor een stap omhoog.”

Doelstellingen
“Ik wil volgend seizoen zo belangrijk mogelijk voor het team zijn”, geeft Anthony aan. “Ik ben een rechtsbenige speler die op de linkervleugel staat. Dit betekent dat ik vaak naar binnendraai om de combinatie te zoeken of op doel te schieten. Ik heb op deze manier bij TOGB vorig seizoen 18 goals gemaakt. Ook heb ik een aardige assist in huis waar ik ook gevaarlijk mee kan zijn. Met deze kwaliteiten zou ik kunnen bijdragen aan het team. Daarnaast ga ik zo hard mogelijk werken om hopelijk een basisplaats te veroveren.”

Voetballoopbaan
Anthony Slierendrecht speelt al vanaf zijn vijfde jaar bij TOGB in Berkel en Rodenrijs, waar hij ook woont. Daar begon hij in de mini’s, waarna hij alle jeugdselectieteams heeft doorlopen. Op zijn zeventiende maakte Anthony zijn debuut in het eerste elftal van TOGB (toen nog in de hoofdklasse) en op zijn achttiende is hij officieel toegevoegd aan de A-selectie, waar hij nu nog steeds deel van uitmaakt.

Anthony Slierendrecht is na verdediger Thomas van Haaften (Quick), middenvelder Tom Bijen (FC Rijnvogels) en spits Mark van der Weijden (Sparta Nijkerk) de vierde aanwinst voor volgend seizoen.