Henk Hogewoning

Rijnsburgse Boys trekt Jordy Hilterman aan

Jordy Hilterman, basisspeler bij competitiegenoot Koninklijke HFC, speelt volgend seizoen in het geel-zwart. De 25-jarige voetballer uit Haarlem, die ook twee seizoenen bij Katwijk voetbalde, tekende een eenjarig contract op sportpark Middelmors, met een optie op nog een seizoen.

De 1,95 meter lange Jordy Hilterman kan op meerdere posities spelen. In de jeugd en bij de senioren speelde hij als centrumspits, maar ook op het middenveld kan hij goed uit de voeten. “Ik ben een multifunctionele speler”, legt de voetballer uit. “Je kunt me als aanspeelpunt in de spits gebruiken maar ook als nummer 10 of rechts op het middenveld.”

Komende zomer naar Middelmors

“Ik heb de afgelopen jaren op hoog niveau bij mooie clubs gespeeld. Omdat ik aanvankelijk een andere functie kon krijgen bij DPG Media, waar ik in de sales werk, zou ik volgend seizoen minder tijd hebben om ’s avonds te trainen. Vandaar dat ik lager wilde gaan spelen bij derdeklasser Olympia Haarlem, dat druk aan de weg timmert. Ik had al met ze gesproken, totdat Rijnsburgse Boys bij mij aanklopte. Wanneer zo’n club zich voor je meldt, is het de moeite waard om te praten. Dat begreep Olympia ook. Dat gunde me deze stap.”

Waarom Rijnsburg?

Wat gaf de doorslag om bij Rijnsburg te tekenen? “Rijnsburgse Boys heeft de ambitie om bovenin mee te draaien. Dat is bij HFC anders, daar is alles wat meer is dan erin blijven, mooi meegenomen. Wat verder meespeelt, is dat Rijnsburg altijd voor een aanvallende speelwijze kiest. Dat is ook mijn favoriete spel.”

“Graag wil ik wel benadrukken dat HFC een superleuke club is met leuke mensen. Ik heb er een topperiode tot nu toe. Bovendien heb ik dankzij HFC weer het juiste ritme teruggevonden.”

Vorige clubs

Jordy Hilterman begon zijn loopbaan in de jeugd van EDO, waarna hij overstapte naar het inmiddels opgeheven Haarlem. Als C-junior ging hij vervolgens naar FC Volendam waar hij het eerste elftal haalde. Drie jaar maakte hij deel uit van de A-selectie van de oranjehemden. Hij speelde zowel in Jong FC Volendam als in het eerste elftal.

Die periode bij de profs werd gevolgd door twee seizoenen bij VV Katwijk, waar hij aanvankelijk basisspeler was totdat hij vanwege een hamstringblessure begon te kwakkelen. Vanwege te weinig speeltijd besloot hij na twee jaar over te stappen naar Koninklijke HFC, waar hij momenteel aan zijn tweede seizoen bezig is.