Bram van Egmond

Rijnsburgse Boys – Ter Leede 6–0 (2–0) – VERSLAG

Eerste oefenwinst Rijnsburgse Boys is een feit

Na het gelijkspel van vorige week was Ter Leede duidelijk een maatje te klein voor de Rijnsburgers. De ploeg uit de 3e divisie zaterdag moest uiteindelijk zes treffers incasseren. Robbert Olijfveld en Danny van der Moot gaven met elk twee doelpunten een duidelijk visitekaartje af. Doelman Wesley Zonneveld daarentegen beleefde een rustige middag, hij kreeg geen enkel schot op doel te verwerken.

Foto: Hans Heemskerk

Bekende gezichten
In 2014 werd er voor het laatst in competitieverband tegen elkaar gespeeld, een oefenwedstrijd tussen beide clubs stond voor het vierde opeenvolgende jaar op het programma. Het reünie-gehalte bij een dergelijke wedstrijd wordt steeds groter. Het gezelschap van (ex-)trainers van Ter Leede Henk Wisman en Jan Blankenspoor werd eerder al aangevuld met de voormalige spelers Bert Koomen, Ian van Otterlo en Rob Zandbergen. Dit seizoen komt daar doelman Michel Bekkers bij. Alleen had hij vorige week zijn debuut voor de Uien al tegen de Koninklijke HFC gemaakt.

Foto: Hans Heemskerk

Startopstelling
Vandaar dat Wesley Zonneveld deze keer het doel verdedigde. Zoals zo vaak in oefenwedstrijden spelen keepers bij toerbeurt. Het verdedigende werk in de eerste helft was verder in handen van Bert Koomen, Sanny Monteiro, Dennis van der Plas en Rob Zandbergen. Het middenveld werd door Bram Ros, Marc Magan en Jeroen Spruijt bezet terwijl voorin Jeffrey Jongeneelen, Robbert Olijfveld en Delano Asante actief waren. Aan het begin van de tweede helft werden vier van hen vervangen door Masies Artien, Ian van Otterlo, Ferhgill Zeldenrust en Dani van der Moot. Naderhand mochten ook Daily Loos en Jesper Slootweg hun opwachting maken.

Foto: Hans Heemskerk

Speelduur
In het betaalde voetbal wordt in deze oefenperiode met een afwijkende wedstrijdduur geoefend. Zo speelden FC Groningen en SC Heerenveen gistermiddag twee keer een uur tegen elkaar. En kende ADO Den Haag tegen FC Twente vanmiddag een eerste helft van 75 minuten (met kwartier pauze) en volgens een tweede helft annex derde helft van drie kwartier. Niet helemaal onlogisch maar de vele wissels hebben bij Rijnsburgse Boys vanmiddag uiteindelijk weinig invloed op het spel en spelbeeld.

Foto: Hans Heemskerk

Bovenliggende partij
Binnen vijf minuten heeft Robbert Olijfveld laten zien waarom hij dit seizoen in een geel-zwart shirt speelt. Het voorbereidende werk is van Rob Zandbergen in de rol van wing-back. De voormalige Vogel staat vervolgens op de juiste plaats om de 1-0 binnen te werken. Rijnsburgse Boys is duidelijk de bovenliggende partij en heeft eerder last van de eigen slordigheden in het spel dan van de tegenstander. Maar daar zijn oefenwedstrijden dan ook voor: onachtzaamheden wegwerken, patronen inslijten, ritme opdoen. Zo’n tien minuten vóór de thee verdubbelt Delano Asante de score: een volledig uitgespeelde aanval leidt tot de 2-0. Mocht Henk Wisman vanmiddag de illusie hebben gehad iets te oefenen op het gebied van een counter of tegenaanval dan zal daarvoor minimaal tot dinsdag in de oefenpartij tegen Telstar gewacht moeten worden.

Foto: Hans Heemskerk

Spelbeeld ongewijzigd
De 3-0 is tien minuten na rust waarschijnlijk de mooiste treffer van de middag. Marc Magan plaats de bal van achteruit op de stropdas van Dani van der Moot. De aanname is perfect en even later ligt de bal in de rechterbenedenhoek. Maar niet iedere actie hoeft doeltreffende te zijn om het predicaat “mooi” te krijgen. Na een uur spelen mag een voorzet van Jeffrey Jongeneelen zeker als zodanig bestempeld worden. Maar helaas komt er niemand in de buurt om er een doeltreffende assist van te maken.

Foto: Hans Heemskerk

Speelkwartier
In het laatste deel van de wedstrijd mag Ter Leede zowaar een corner nemen. Het moge inmiddels duidelijk zijn dat dit niet tot verder resultaat leidde. Steven Wajer mag in buitenspelpositie uiteinde toch Wesley Zonneveld een keer op de proef stellen. Maar gelet op het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter telt dit voor de statistieken niet mee. De laatste vijftien minuten van de wedstrijd lopen de Rijnsburgers verder uit. Na een paar onbenutte mogelijkheden schiet Jeffrey Jongeneelen een kwartier voor tijd alsnog raak. Terwijl Dani van der Moot vijf minuten later de 5-0 binnen lobt. Het is Robbert Olijfveld (inmiddels weer ingevallen) die de eindstand in blessuretijd op 6-0 bepaalt. Het thuispubliek – dat wellicht even om moest schakelen van de zilveren gemengde handboogschutters naar het gevecht om de bal – beleefde een prettige middag op de Middelmors.