Maryléne Hogewoning

Rijnsburgse Boys – Ter Leede: 5-0 (3-0) – verslag

Rijnsburgse Boys boekt grootste oefenzege tot nu toe

De zevende en voorlaatste oefenwedstrijd werd wederom door Rijnsburgse Boys gewonnen. De ploeg van oud-Rijnsburgse Boys-trainer Niek Oosterlee, werd op sportpark Middelmors met 5-0 verslagen door de ploeg van oud-Ter Leede-trainer/speler, Martijn Lagendijk. En daarmee boekte Rijnsburg de grootste zege van de oefenperiode tot nu toe. Dat het gemakkelijk ging was vanaf minuut één al duidelijk te zien, in de eerste helft werd dan ook al drie keer gescoord. Ook na rust is Rijnsburgse Boys nergens echt in de problemen geweest en breidde de uien de voorsprong alleen maar verder uit tot 5-0.

Foto Cor Spruijt

Comfortabel
De wedstrijd verliep dus erg soepeltjes voor de Rijnsburgers. Binnen acht minuten lag het eerste doelpunt er al in. Ilias Kariouh kon zich een weg door de verdediging heen dribbelen. Zijn schot verdween achter oud-Rijnsburgse Boys-keeper Alessandro Kwant in de touwen: 1-0. Maar daar bleef het niet bij. Na een kwartier spelen lag het volgende doelpunt er alweer in. Een voorzet over de linkerkant van Daan Walraven (oud-Ter Leede-speler) kon door Delano Asante worden binnengetikt: 2-0. Ook de 3-0 kon niet uitblijven. Kariouh mikte een vrije trap op het hoofd van Rob Zandbergen (eveneens een oud-speler van Ter Leede), die binnenkopte. Na twintig minuten stond Rijnsburgse Boys dus op een comfortabele 3-0 voorsprong. Verder zijn de geel-zwarten in de eerste helft niet echt gevaarlijk meer geweest, maar uiteraard bleven ze het overwicht van de wedstrijd houden.

Op dezelfde voet verder
Na rust ging de wedstrijd nagenoeg op dezelfde voet verder. Rijnsburgse Boys had nog steeds het overwicht en was op zoek naar nog meer goals. Dit lukte Dani van der Moot in de 51ste minuut. Hij schoof de bal in het doel na een voorzet van Kariouh: 4-0.

Ook toen er inmiddels zeven nieuwe krachten aan de kant van de geel-zwarten ingekomen waren, kwam Rijnsburg niet in de problemen en bleef het kansen creëren. Wat opviel aan de wissels bij de Rijnsburgse kant was dat Lesley Bakker na lang blessureleed (gescheurde kruisband) eindelijk zijn eerste minuten mocht maken bij Rijnsburgse Boys.

Net voordat iedereen dacht dat de wedstrijd in een 4-0 overwinning zou gaan eindigen, pikte Furhgill Zeldenrust nog een goaltje mee. Hij kon de bal binnenkoppen na een voorzet van Bram de  Bruin. Vlak daarna floot scheidsrechter Sander de Brito Roque voor het eindsignaal.

5 gewonnen, 2 verloren nog 1 te gaan
De telling staat na zeven oefenwedstrijden nu op vijf overwinningen en twee nederlagen. Rijnsburgse Boys mag nog een keer de puntjes op de i gaan zetten aanstaande zaterdag. Dan speelt het namelijk de laatste oefenwedstrijd van de campagne thuis tegen DSO om half vier. De zaterdag erna gaat het echte werk beginnen…

Rijnsburgse Boys – Ter Leede: 5-0 (3-0)
‘8 Ilias Kariouh: 1-0
’14 Delano Asante: 2-0
’18 Rob Zandbergen: 3-0
’51 Dani van der Moot: 4-0
’88 Furhgill Zeldenrust: 5-0

Opstelling Rijnsburgse Boys: Guus Zuidema, Roderick Gielisse (45. Bram de Bruin), Daan Walraven, Rob Zandbergen (45. Bert Koomen), Bram Ros (63. Sjors Kramer), Ilias Kariouh (63. Furhgill Zeldenrust), Nino Klaver (63. Lesley Bakker), Dani van der Moot (74. Mitchi Huijsman), Robin van der Meer (63. Dennis van der Plas), Delano Asante (63. Anthony van Dongen), Steff van Rooijen